Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Συλλαλητήριο ενάντια στην εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς

Το ανελέητο σφυροκόπημα από το κράτος - τρομοκράτη Ισραήλ, που σπέρνει τον όλεθρο στους λαούς της Μέσης Ανατολής, καταδίκασαν στην προχτεσινή μαχητική κινητοποίηση η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και φορείς της πόλης.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Μανώλης Παπαδομανωλάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους σκληρά δοκιμαζόμενους λαούς της Παλαιστίνης, γενικότερα της Μέσης Ανατολής, που δέχονται τη γενικευμένη επίθεση της ισραηλινής πολεμικής μηχανής με τις πλάτες των συμμάχων ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Τόνισε την ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για να καταδικαστούν η ισραηλινή επιθετικότητα και η επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης που γίνεται συνένοχη με την εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. «Αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες και οδηγεί τον λαό και τη χώρα σε επικίνδυνες περιπέτειες», τόνισε αναφερόμενος στην κυβέρνηση και πρόσθεσε: «Η περιοχή μας, λόγω της βάσης της Σούδας που χρησιμοποιείται ως ορμητήριο θανάτου κατά άλλων λαών, αποτελεί στόχο αντιποίνων».

Κάλεσε, τέλος, στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων με αφορμή την επίσκεψη στα Χανιά των μελών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ:

-- Δευτέρα 14 Οκτώβρη στις 7.30 μ.μ., σύσκεψη μαζικών φορέων στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με θέμα «Ο ρόλος της βάσης της Σούδας».

-- Τρίτη 15 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στην Αγορά, μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ