Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ
Ναυάγησαν οι διάλογοι των υποψήφιων προέδρων

Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» στον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο, και στο φόντο του εξώδικου που έστειλε σε ΚΕ και ΠΓ ο Στ. Κασσελάκης, κατηγορώντας τα καθοδηγητικά όργανα ότι διέρρευσαν με δόλο το πόθεν έσχες του στον Τύπο.

Κοινή είναι η εκτίμηση ότι το κόμμα δεν θα καταφέρει να φτάσει ενωμένο μέχρι το έκτακτο συνέδριο του Νοεμβρίου και ότι η τρίτη του διάσπαση είναι θέμα ημερών, ενώ υπέρ της διαγραφής του Στ. Κασσελάκη τάσσονται πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα σε αυτήν την κατάσταση ο Π. Πολάκης ανέλαβε την πρωτοβουλία για συνάντηση σήμερα όλων των υποψήφιων προέδρων ώστε να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες του προεκλογικού αγώνα, «να επιτευχθεί ομαλότητα και ηρεμία, να οριστούν ημερομηνίες τηλεμαχιών», όπως ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του.

Και ενώ αρχικά φαινόταν ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, και μάλιστα γι' αυτόν τον λόγο αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, τελικά φαίνεται να ναυάγησε, με την επίκληση της έλλειψης κοινού χρόνου. Και νωρίτερα, πάντως, τουλάχιστον απροθυμία να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τον Στ. Κασσελάκη αποτύπωναν οι δηλώσεις του Ν. Φαραντούρη ότι «στην πολιτική η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται πολιτικά. Εξώδικα, απειλές εισαγγελέων, ποινικοποίηση και εκνομικισμός της πολιτικής αντιπαράθεσης αποτελούν τον ταχύτερο δρόμο προς τον εκφυλισμό της πολιτικής», αλλά και το αίτημα του Σ. Φάμελλου την όποια συνάντηση να την καλέσει επίσημα το κόμμα.

«Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος ο οποιοσδήποτε δεν σέβεται τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων και στέλνει εξώδικα», δήλωσε ο Θ. Θεοχαρόπουλος. Από την πλευρά του Κασσελάκη ο Π. Παππάς κατήγγειλε ότι «αυτή είναι η πρόθεσή τους, να διαγράψουν τον κ. Κασσελάκη, και το έχουν πει σε όλους τους τόνους, ψηφίζοντας αντικαταστατικές διατάξεις», ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον Κ. Ζαχαριάδη, λέγοντας ότι στον δήμο Αθήνας «μετά βίας κατάφερε κι ήρθε τρίτος και καταϊδρωμένος. Είχε επιλέξει άλλον ο Αλέξης Τσίπρας και ο κ. Ζαχαριάδης έκανε τα πάντα για να είναι υποψήφιος».

Στο μεταξύ, ούτε το ντιμπέιτ ανάμεσα στους δύο υποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ ενόψει του β' γύρου των εσωκομματικών εκλογών την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί, καθώς τυπικά δεν βρέθηκε ώρα και μέρα για να διεξαχθεί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξώδικα ο Κασσελάκης, απειλές διαγραφής του οι «87» (2024-10-09 00:00:00.0)
«Βροχή» υποψηφιοτήτων στο ΠΑΣΟΚ, σε θέσεις μάχης στον ΣΥΡΙΖΑ (2024-07-02 00:00:00.0)
Τα «μαγειρέματα» εντείνονται σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ (2024-06-19 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε η «οντισιόν» για τις υποψηφιότητες (2024-04-16 00:00:00.0)
Αποχώρηση Σταθάκη με ανησυχίες ...για το αστικό πολιτικό σύστημα (2023-11-09 00:00:00.0)
Στον β' γύρο με αλληλοκατηγορίες και «μαχαιρώματα» (2023-09-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ