Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Εξώδικα ο Κασσελάκης, απειλές διαγραφής του οι «87»

Βαρέλι δίχως πάτο αποδεικνύεται ο εκφυλισμός του ΣΥΡΙΖΑ, με τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ το εξώδικο του Στ. Κασσελάκη, το οποίο υπογράφει ως πρόεδρος του κόμματος, προς την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή για τη διαρροή του «πόθεν έσχες» του, το οποίο συνόδευε την κατάθεση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία, στη συνεδρίαση της ΚΕ το περασμένο Σάββατο απ' την Θεοδώρα Τζάκρη.

Η ενέργειά του αυτή πυροδότησε έντονες αντιδράσεις, με κορυφαία στελέχη να ζητούν τη διαγραφή του.

Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε ως απαράδεκτο το εξώδικο, καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα «πόθεν έσχες» όλων των υποψηφίων προέδρων θα αναρτούνταν στην ιστοσελίδα του κόμματος, συνεπώς δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει μια τέτοια διαρροή, ενώ αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή της χτες να συγκαλέσει εκτάκτως το Σάββατο την Κεντρική Επιτροπή, όπου θα εξεταστεί το αίτημα για διαγραφή του Στ. Κασσελάκη.

Ο Στ. Κασσελάκης ζήτησε και την παραίτηση της γραμματέως του κόμματος Ράνιας Σβίγκου, καταδεικνύοντάς την σαν υπεύθυνη της διαρροής, ενώ απείλησε ότι αν δεν διευθετηθεί το ζήτημα της διαρροής δεδομένων από τα αρμόδια όργανα του κόμματός του, θα απευθυνθεί σε αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές. Στις αιτιάσεις του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε η εφημερίδα που δημοσίευσε στοιχεία απ' το «πόθεν έσχες» τους, ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να αποκαλύπτει τις πηγές της και πως «η επίκληση προσωπικών δεδομένων στην περίπτωση των δηλώσεων Πόθεν Εσχες πολιτικών προσώπων αντίκειται στην ουσία τους, που είναι ο έλεγχος και η δημοσιότητα».

Η Ολγα Γεροβασίλη ήταν η πρώτη που έθεσε θέμα διαγραφής Κασσελάκη, μιλώντας σε δήλωσή της για «πρωτοφανή κίνηση στα μεταπολιτευτικά χρονικά», ο Κ. Ζαχαριάδης πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Στέφανο Κασσελάκη να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ» και ότι «δεν μπορεί να είναι μέλος του κόμματος, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος», ο Θ. Θεοχαρόπουλος ότι στις προϋποθέσεις για να διεκδικήσει κάποιος την προεδρία του κόμματος είναι και ο σεβασμός στα συλλογικά του όργανα, άρα ο Στ. Κασσελάκης δεν συμμορφώνεται με τα κριτήρια, ο Γ. Ραγκούσης έκανε λόγο για «πρωτοφανή φαινόμενα τραμπισμού και ποινικοποίησης της κομματικής ζωής».

Αντίθετος με την εισήγηση για διαγραφή του Στ. Κασσελάκη δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Πολάκης, ζητώντας ωστόσο απ' τον έκπτωτο πρόεδρο να αποσύρει «το απαράδεκτο εξώδικο και να αφήσει τις κακομοιριές».

Αυτό όμως δεν ήταν το μόνο σημείο που χτες πυροδότησε εντάσεις, καθώς η πλευρά Κασσελάκη παρότι θιασώτης των περιβόητων «υβριδικών» διαδικασιών μέσω διαδικτύου, αυτών που τάχα αποτελούν «εχέγγυο»... δημοκρατίας, διαφώνησε για ευνόητους λόγους με τη διεξαγωγή του Συνεδρίου και διαδικτυακά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ