Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΤΡΑ - ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ «Φ. ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ»
Με συμμετοχή - ρεκόρ ο φετινός νυχτερινός αγώνας

Το Σάββατο 12/10 η διεξαγωγή του με συνδιοργανωτές τον δήμο Πατρέων και τον Σύλλογο ΑΟΠ «Κούρος»

Από την επίσημη παρουσίαση του αγώνα από τους διοργανωτές
Από την επίσημη παρουσίαση του αγώνα από τους διοργανωτές
Με συμμετοχή - ρεκόρ, άνω των 3.200 αθλητών, μεταξύ των οποίων 20 Ελλήνων με τις καλύτερες επιδόσεις σε μαραθώνιο και 10 χιλιόμετρα, θα διεξαχθεί το Σάββατο στην Πάτρα ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος «Φάνης Τσιμιγκάτος» με διοργανωτές τον δήμο Πατρέων και τον Σύλλογο ΑΟΠ «Κούρος».

Ο αγώνας θα έχει αρχή και τερματισμό το Νότιο Πάρκο, σε τρεις διαδρομές: 500 μέτρων για παιδιά, 5 χιλιομέτρων και του ημιμαραθωνίου των 21 περίπου χιλιομέτρων (εκκίνηση 6.45 μ.μ.).

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου οι διοργανωτές μεταξύ άλλων στάθηκαν στο γεγονός του ρεκόρ συμμετοχών, επισημαίνοντας ότι αποτελεί μια απόδειξη πως ο αγώνας εξελίσσεται πλέον σε έναν σημαντικό θεσμό για τα δρομικά δρώμενα στη χώρα βάζοντας στο κάδρο και την πόλη της Πάτρας.

«Στόχος μας, ως δημοτική αρχή, είναι να δημιουργήσουμε όρους άθλησης και ψυχαγωγίας για τους δημότες και ειδικότερα για τους νέους και τις γυναίκες, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και την ιστορία του αθλητισμού της Πάτρας. Γι' αυτό αφιερώσαμε τον Ημιμαραθώνιο στον μεγάλο αθλητή μας Φάνη Τσιμιγκάτο που πολλά έχει προσφέρει στην πόλη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος. Υπογράμμισε παράλληλα πως η πόλη θα υποδεχθεί περισσότερους από 3.500 ανθρώπους από άλλες περιοχές της χώρας.

Στη διοργάνωση αναφέρθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Π. Αντωνόπουλος, ενώ παρόντες στη συνέντευξη, παίρνοντας και τον λόγο, ήταν ο διευθυντής του αγώνα, Γιώργος Παπανδρεόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, Δημήτρης Πεγλερίδης, η εκπρόσωπος του Συλλόγου ΑΟΠ «Κούρος», Δήμητρα Σκλάβου, ο Θεόδωρος Αργυράτος, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, ο Κώστας Μπούσιας, τεχνικός σύμβουλος του αγώνα, ο Αγγελος Ροζής, υπεύθυνος Εθελοντισμού και πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Πάτρας.

Το «παρών» έδωσαν, επίσης, τα αδέλφια του Φάνη Τσιμιγκάτου, Θανάσης και Γιώργος καθώς και ο γιος του Νίκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ