Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
NATIONS LEAGUE
Iστορική επιτυχία στο Γουέμπλεϊ για την Εθνική

Η Ελλάδα επικράτησε της Αγγλίας με 2-1 εν μέσω του κλίματος πένθους για τον χαμό του Τζ. Μπάλντοκ

Σε μια σπουδαία και ιστορική επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο έφθασε χθες η Εθνική ανδρών, που επικράτησε στο φημισμένο Γουέμπλεϊ της Αγγλίας με 2-1 (Παυλίδης 49`, 92`- Μπέλιγχαμ 87`) για την 3η αγωνιστική του ομίλου της στο Νations League.

Ωστόσο αυτή ήρθε εν μέσω του κλίματος πένθος στην Εθνική που δημιούργησε ο πρόωρος χαμός του διεθνούς ομογενούς παίκτη του Παναθηναϊκού Τζορτζ Μπάλντοκ. Με όλους στο ελληνικό συγκρότημα, προπονητικό τιμ και παίκτες να αφιερώνουν την ιστορική επιτυχία στον εκλιπόντα. Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια ενώ πριν τον αγώνα κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή. Σημειώνεται πως μπροστά στο ενδεχόμενο απώλειας εσόδων η UEFA δεν συναίνεσε στο αίτημα της ΕΠΟ για αναβολή λόγω του θανάτου του Μπάλντοκ, επικαλούμενη τεχνικούς λόγους.

Σε πρακτικό επίπεδο, με τη νίκη η Εθνική διατήρησε το αήττητο 3/3 στον όμιλο και με 9 βαθμούς έγινε πλέον το πρώτο φαβορί στη μάχη της πρωτιάς (που οδηγεί σε απευθείας άνοδο στην 1η κατηγορία).

  • Την αντίδρασή του για τη μη αναβολή του αγώνα της Εθνικής εξέφρασε σε ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΠΠ, ο οποίος μεταξύ άλλων επισημαίνει πως «εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις πρέπει να καταλάβουν ότι ο άνθρωπος θα πρέπει πάντα να είναι πάνω απ' όλα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ