Σάββατο 12 Οχτώβρη 2024 - Κυριακή 13 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κορυφώνονται οι διεργασίες σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Σε τροχιά κορύφωσης βρίσκονται οι διεργασίες σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της συνολικότερης αναμόρφωσης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου.

Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει την Κυριακή τον νέο του πρόεδρο, ανάμεσα στους Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα που επικράτησαν στον πρώτο γύρο των εκλογών. Παρά τους υψηλούς τόνους με αφορμή τη ματαίωση του μεταξύ τους ντιμπέιτ, αμφότεροι δηλώνουν ότι η επόμενη μέρα θα τους βρει προσηλωμένους στη διαμόρφωση ενός εναλλακτικού πόλου διακυβέρνησης. Στη διαμόρφωση δηλαδή μιας αξιόπιστης εναλλακτικής για το σύστημα, στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και στην απορρόφηση της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο συγκαλείται εκτάκτως η Κεντρική Επιτροπή, όπου δεν αποκλείεται να τεθεί ζήτημα διαγραφής του Στ. Κασσελάκη, μετά και το εξώδικο που απέστειλε στην Κεντρική Επιτροπή και στην Πολιτική Γραμματεία, καταλογίζοντάς τους ευθύνη για την επιλεκτική διαρροή του «πόθεν έσχες» που κατέθεσε μαζί με την υποψηφιότητά του για την προεδρία.

Το κλίμα είναι «πολεμικό». Την Πέμπτη μάλιστα κυκλοφόρησε ένα sms που αποδίδεται στην πλευρά Κασσελάκη και αποκαλύπτει σχέδιο συγκέντρωσης αγανακτισμένων μελών έξω απ' το ξενοδοχείο όπου θα συνεδριάζει η ΚΕ, έτσι ώστε να μην μπορέσει αυτή να πραγματοποιηθεί. Ο ίδιος ο Στ. Κασσελάκης έκανε λόγο για «προβοκάτσια», ενώ σε συνέντευξή του δήλωσε ότι παραμένει πρόεδρος του κόμματος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ