Τρίτη 15 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
NATIONS LEAGUE
Αήττητη πετάει για την πρωτιά η Εθνική

Επικρατώντας και της Ιρλανδίας στο «Γ. Καραϊσκάκης» το ελληνικό συγκρότημα έκανε το 4/4 στον όμιλο

Στον Τζορτζ Μπάλντοκ αφιέρωσαν και την νέα επιτυχία κόντρα στην Ιρλανδία οι Ελληνες διεθνείς
Στον Τζορτζ Μπάλντοκ αφιέρωσαν και την νέα επιτυχία κόντρα στην Ιρλανδία οι Ελληνες διεθνείς
Σημαντικό βήμα για την πρωτιά στον όμιλο της 2ης κατηγορίας στο Nations League βρίσκεται πλέον η Εθνική ανδρών, που διατηρώντας το αήττητο, επικράτησε στο «Γ. Καραϊσκάκης» της Ιρλανδίας με 2-0 για την 4η αγωνιστική. Ο αγώνας διεξάχθηκε εν μέσω του συνεχιζόμενου βαριού κλίματος στις τάξεις της Εθνικής αλλά και γενικότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου, εξαιτίας του αναπάντεχου χαμού του ομογενούς παίκτη του Παναθηναϊκού Τζορτζ Μπάλντοκ. Οι παίκτες και το τεχνικό τιμ της Εθνικής αφιέρωσαν και τη νέα επιτυχία στον αδικοχαμένο 31χρονο ποδοσφαιριστή.

Στο χέρι της η πρωτιά

Με τη νέα επιτυχία η Εθνική έφθασε στο απόλυτο 4/4 στον όμιλο παραμένοντας στην πρώτη θέση, κάτι που θα την φέρει σε απευθείας άνοδο στην 1η κατηγορία. Ενώ με τη μέχρι τώρα βαθμολογική συγκομιδή (12 β.) κλείδωσε μια θέση στα μπαράζ ανόδου της Β' κατηγορίας αν δεν αναδειχθεί πρώτη. Παράλληλα η Εθνική κράτησε ακέραιες τις ελπίδες της για τη διεκδίκηση, μέσω της διοργάνωσης της δεύτερης ευκαιρίας, πρόκρισης στο Μουντιάλ του 2026, σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει στους προκριματικούς (ξεκινούν τον Μάρτη του 2025).

Κομβική για την Ελλάδα θα είναι η επόμενη υποχρέωση, στα μέσα Νοέμβρη, με την Αγγλία στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 5η και προτελευταία αγωνιστική όπου πρακτικά χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να σφραγίσει και μαθηματικά την πρωτιά.

Με τη... φόρα από το Γουέμπλεϊ

Με τη φόρα της ιστορικής νίκης στο Γουέμπλεϊ επί της Αγγλίας με 2-1 οι Ελληνες διεθνείς συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και κόντρα στους Ιρλανδούς. Η Εθνική κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος αλλά και έδειξε χαρακτήρα στο τελευταίο 20λεπτο, όταν οι αντίπαλοι αύξησαν την πίεση.

Με το πόδι στο γκάζι η Εθνική ξεκίνησε δυναμικά στο πρώτο μέρος και παρά το κλειστό και εμφανές αμυντικό παιχνίδι των αντιπάλων κατάφερε να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες (13 τελικές), χωρίς ωστόσο να τις αξιοποιήσει, με τον Ιρλανδό γκολκίπερ Κέλεχερ να σώζει αρκετές φορές την ομάδα του. Με την έναρξη της επανάληψης, η Ελλάδα βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα με το μακρινό σουτ του Μπακασέτα (48') που μείωσε το άγχος των διεθνών, οι οποίοι προσπάθησαν να καθαρίσουν το παιχνίδι στη συνέχεια. Ωστόσο μετά το 70' η σωματική και ψυχολογική κούραση των διεθνών (παρά τις αλλαγές του Γιοβάνοβιτς) ήταν εμφανής, με τους Ιρλανδούς να προσπαθούν να την εκμεταλλευτούν ανεβάζοντας την πίεση. Οι καίριες επεμβάσεις, όπου χρειάστηκε, του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, αλλά και η ψυχραιμία και συγκέντρωση των διεθνών κράτησαν ανέπαφη την εστία πριν ο Μάνταλος στις καθυστερήσεις σφραγίσει τη νίκη για την Εθνική.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Γιαννούλης, Σιώπης, Κουρμπέλης (82' Μάνταλος), Μπακασέτας (72' Ζαφείρης), Τζόλης (82' Τσιμίκας), Μασούρας (65' Πέλκας), Παυλίδης (72' Δουβίκας).

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Κέλεχερ, Μπρέιντι, Σκέιλς, Κόλινς, Ο'Σέι, Κάλεν, Νάιτ (73' Μολούμπι), Σμόντικς (73' Τζόνστον), Πάροτ, Φέργκιουσον (57' Τέιλορ), Ογκμπένε (57' Εμποσέλε).

  • Στο άλλο ματς του ομίλου η Αγγλία, βγάζοντας αντίδραση μετά την ήττα από την Ελλάδα επικράτησε εκτός της Φινλανδίας με 3-1.
  • Η βαθμολογία: ΕΛΛΑΔΑ 12, Αγγλία 9, Ιρλανδία 3, Φινλανδία 0.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ