Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Με αμείωτη δυναμική συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις

Γονείς και εκπαιδευτικοί προχωρούν σε πολύμορφες δράσεις με γνώμονα τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών

Ασπρόπυργος
Ασπρόπυργος
Να σταματήσει ο εμπαιγμός από την κυβέρνηση και να ανακληθούν άμεσα οι αποφάσεις υποβάθμισης των σχολείων τους, απαίτησαν οι Σύλλογοι Γονέων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Προκοπίου, Διρφύων, Κηρίνθου και Δροσιάς Εύβοιας με μαζική κινητοποίηση και αποκλεισμό της Υψηλής Γέφυρας Χαλκίδας χτες το απόγευμα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Χαλκίδας, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Αντώνη Κούκουρα, συνδικάτα και φορείς της περιοχής.

Στο πλευρό των μαθητών και των γονιών τους βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτή Εύβοιας. Ακόμα, εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και σε δήμους της Εύβοιας.

Οι γονείς, οι μικροί μαθητές και όσοι στάθηκαν στο πλευρό τους έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω. Η υποβάθμιση των σχολείων και της μόρφωσης των παιδιών είναι αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής που υποβαθμίζει συνολικά τη ζωή των εργαζομένων και του λαού, υπογράμμισαν, τονίζοντας ιδιαίτερα τα όσα έχει υποστεί η πολύπαθη Εύβοια εξαιτίας της έλλειψης μέτρων πρόληψης και προστασίας από φυσικά φαινόμενα, όπως πυρκαγιές και πλημμύρες.

Χαλκίδα
Χαλκίδα
Με την ολοκλήρωση της κινητοποίησης και τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας στη γέφυρα της Χαλκίδας, δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα ακόμα πιο δυναμικά, κόντρα στις προσπάθειες υπονόμευσης και διάσπασης από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της.

Μαζική συγκέντρωση στον Ασπρόπυργο

Μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Σιντριβανιού στον Ασπρόπυργο πραγματοποίησαν χτες γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί της περιοχής, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων του 8ου Γυμνασίου, απαιτώντας άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη των πολλών κενών που υπάρχουν, καθώς και ανέγερση σύγχρονων και ασφαλών σχολείων.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Σάββας Μικρόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 8ου Γυμνασίου, ενώ παρεμβάσεις έγιναν από εκπροσώπους των Συλλόγων Εκπαιδευτικών και από την Ενωση Γονέων Ασπροπύργου.

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε και ο βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΚΚΕ Χρήστος Τσοκάνης, ο οποίος μιλώντας στους συγκεντρωμένους ανέφερε ότι το Κόμμα στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους, ενώ παρευρέθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ασπροπύργου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αλέξης Τσοκάνης και Παναγιώτης Τσολερίδης.

Μετά τις ομιλίες πραγματοποιήθηκε πορεία που κατέληξε στην πλατεία Δημαρχείου, ενώ οι γονείς ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τις 23 Οκτώβρη και την πανελλαδική απεργία των εκπαιδευτικών.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και γονέων

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει ο Σύλλογος ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης» από κοινού με Συλλόγους Γονέων και μαζικούς φορείς του δήμου Ωρωπού, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής αύριο Παρασκευή στις 14.00, ενάντια στις συγχωνεύσεις - ακυρώσεις κατάτμησης τμημάτων και στα κενά στα σχολεία.

Με συλλογή υπογραφών και κατάθεσή τους στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας αντιπαλεύουν οι γονείς του 12ου Νηπιαγωγείου Χαϊδαρίου τη συγχώνευση τμημάτων που έγινε στο σχολείο τους, και η οποία έχει ήδη δείξει τις δραματικές της συνέπειες.

Σε κινητοποίηση έξω από το κτίριο της Περιφέρειας στη Ρόδο καλεί σήμερα Πέμπτη στις 14.00 η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» στο νησί, από κοινού με φοιτητικούς συλλόγους, για το οξυμένο θέμα της στέγασης, διεκδικώντας επίδομα ενοικίου στους εκπαιδευτικούς.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη (26ης Οκτωβρίου 64) οργανώνουν η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και το Συντονιστικό των ΕΕΕΕΚ Θεσσαλονίκης, αύριο Παρασκευή στις 10.00, απαιτώντας εδώ και τώρα να δοθεί λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών των Ειδικών Σχολείων.

Τέλος, την έντονη αντίδρασή της εκφράζει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης για το γεγονός ότι τρεις μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ Αργοστολίου, από χωριά του νησιού, δεν μεταφέρονται με ταξί στο σχολείο τους, όπως προβλέπεται, επειδή η Περιφέρεια δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τις απαιτούμενες διαδικασίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ