Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ
Διαρκείς κινητοποιήσεις ενάντια στις καταργήσεις τμημάτων

Διαρκείς είναι οι κινητοποιήσεις και οι με κάθε τρόπο διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών για τα προβλήματα στα σχολεία.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ζωγράφου προχώρησαν την Τρίτη σε διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής διεκδικώντας την άμεση ανάκληση της συγχώνευσης τμημάτων του σχολείου τους. Σημειώνεται ότι μέχρι τις 4/10/24 στο σχολείο λειτουργούσαν 3 τμήματα στη Β' Λυκείου με 54 μαθητές που συγχωνεύτηκαν σε 2, παρότι φοιτούν και 11 μαθητές διαγνωσμένοι με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες. Ο περιφερειακός διευθυντής για μία ακόμη φορά ήταν απών, η γραμματέας του, ωστόσο, δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει άμεσα την απαίτηση της σχολικής κοινότητας του 1ου ΓΕΛ Ζωγράφου για άμεση ανάκληση των συγχωνεύσεων και το άνοιγμα των τμημάτων.

Το θέμα των καταργήσεων τμημάτων συνεχίζει να είναι στην επικαιρότητα και εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές δεν σταματούν να τις αντιπαλεύουν μέχρι να ανακληθούν όλες οι σχετικές αποφάσεις.

Οπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά, τις τελευταίες μέρες έφτασαν εκ νέου αρνητικές εισηγήσεις για σχολεία και συγκεκριμένα:

  • Στο 10ο ΓΕΛ Πειραιά να στοιβάζονται οι μαθητές της Β' Λυκείου σε 3 τμήματα των 27 παιδιών(!), παρά το γεγονός ότι υπάρχουν παιδιά με γνωματεύσεις (μαθησιακές δυσκολίες κ.ά.).
  • Στο 14ο Γυμνάσιο Πειραιά στην Α' και στη Β' Γυμνασίου δημιουργούνται τμήματα των 25 και 26 μαθητών, με δεκάδες γνωματεύσεις.
  • Στο 1ο ΓΕΛ Δραπετσώνας στη Β' Λυκείου δημιουργούνται δύο τμήματα των 26 και ένα των 25 μαθητών.
  • Στο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού δεν εγκρίνονται 2 τμήματα Γενικής Παιδείας, με αποτέλεσμα 26 και 27 μαθητές στην τάξη.
  • Στο 5ο ΓΕΛ Κορυδαλλού δημιουργούνται στη Β' Λυκείου τμήματα των 27 μαθητών.
  • Στο ΓΕΛ Καμινίων στοιβάζουν σε τρία 27άρια τμήματα τους 81 μαθητές της Α' Λυκείου, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις μαθητών με σοβαρές αναπηρίες, ειδικούς συνοδούς και μαθησιακές δυσκολίες.

Η ΕΛΜΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και γονιών ενάντια στα κομμένα τμήματα και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία των εκπαιδευτικών στις 23 του μήνα.

Παράσταση διαμαρτυρίας, επίσης, διοργανώνουν σήμερα, Παρασκευή, μια σειρά φορέων του Ωρωπού στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής, στις 14.00, ενάντια στις συγχωνεύσεις - ακυρώσεις κατάτμησης τμημάτων και στα κενά στα σχολεία. Στην κινητοποίηση καλούν οι: Σύλλογος ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέων Παλατίων, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μαρκόπουλου Ωρωπού, Ομάδα Γυναικών Ωρωπού (μέλος της ΟΓΕ), Σύλλογος Εργαζομένων Ωρωπού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Ωρωπού.

Για τη μεταφορά μαθητών

Αντίστοιχα, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη (26ης Οκτωβρίου 64) οργανώνουν η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και το Συντονιστικό των ΕΕΕΕΚ Θεσσαλονίκης, σήμερα, Παρασκευή στις 10.00, απαιτώντας εδώ και τώρα να δοθεί λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών των Ειδικών Σχολείων.

Επίσης, στη Λήμνο, σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται αυτό το διάστημα γονείς των σχολείων του Μούδρου, του Νηπιαγωγείου Κοντοπουλίου, του Νηπιαγωγείου Νέας Κούταλης και του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας στη Λήμνο, απαιτώντας άμεση λύση για την ασφαλή και δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Τη στήριξη και συμπαράστασή του εκφράζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης», αναφέροντας ως χαρακτηριστικό και απαράδεκτο παράδειγμα την περίπτωση νηπίου από τη Μύρινα που δεν έχει ακόμη εμφανιστεί στο Ειδικό Νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα και μένει στο σπίτι του 5 βδομάδες μετά την έναρξη του νέου σχολικού έτους γιατί δεν υπάρχει δωρεάν μεταφορικό μέσο να το μεταφέρει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ