Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΠΑΜΑΚ
Την πολιτική συμμετοχής στο αιματοκύλισμα των λαών εκθείασε σε ομιλία του σε φοιτητές ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Την «ευρωπαϊκή» πολιτική στήριξης και συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους επιχείρησε να εκθειάσει απευθυνόμενος σε φοιτητές του ΠΑΜΑΚ ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σε ομιλία του χτες στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, υπερασπιζόμενος τη στήριξη της ΕΕ, δίπλα σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, μίλησε με ενθουσιασμό για τα «2 δισ. τον μήνα που δαπανά η ΕΕ για την στρατιωτική, οικονομική και πολιτική στήριξη...» στο καθεστώς Ζελένσκι και τη στρατιωτικοποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας. Παράλληλα, μιλώντας για τις «σύγχρονες προκλήσεις στις οποίες καλείται να ανταπεξέλθει η ΕΕ το επόμενο διάστημα», στην ουσία παραδέχθηκε την εμπλοκή στο επικίνδυνο κουβάρι των ανταγωνισμών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε κλάδους όπως οι νέες τεχνολογίες, που εγκυμονούν νέους τεράστιους κινδύνους για τους λαούς. Συγκεκριμένα, ανέφερε την προσπάθεια χωρών της ΕΕ να «χωθούν» στην παγκόσμια κούρσα για την παραγωγή «μικροτσίπ» σε ανταγωνισμό με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Μ. Σχοινάς σε ερωτήσεις φοιτητών με αφορμή τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού και την εμπλοκή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους απέφυγε να απαντήσει με διάφορα τεχνάσματα, δίνοντας απαντήσεις όπως «...για το ζήτημα της Μέσης Ανατολής δεν υπάρχει ομοφωνία στην ΕΕ», «δεν μπορώ να σχολιάσω εθνικές επιλογές της κυβέρνησης», αποκρύπτοντας στην ουσία τη σφραγίδα της ΕΕ στις ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις.

Σε σχόλιό της για την επίσκεψη του Μ. Σχοινά, η ΟΒ Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών ΠΑΜΑΚ της ΚΝΕ αναφέρει: «(...) οι φοιτητές και φοιτήτριες έχουμε πλούσια πείρα από αυτές τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες στις οποίες συμμετέχει η χώρα μας!

Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες, η ΕΕ είναι συνένοχη στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, έχει μάθει να κλίνει σε όλες τις πτώσεις το "δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα". Η ΕΕ έχει βαμμένα τα χέρια της με το αίμα των λαών της περιοχής, με τις επεμβάσεις τα προηγούμενα χρόνια σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη, τώρα και Λίβανο. Μάλιστα φέτος συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, στην οποία η ΕΕ είχε προεξάρχοντα ρόλο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας να δυναμώσουμε σε κάθε έτος, σε κάθε Τμήμα και αμφιθέατρο τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου που δοκιμάζονται από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ. Νιώθουμε περήφανοι που συνάδελφοί μας φαντάροι με σθένος και γενναιότητα κατήγγειλαν αυτήν την εμπλοκή, απαιτούμε να παρθούν πίσω οι ποινές που τους επιβλήθηκαν.

Διέξοδο από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που γεννιέται από το σύστημα της εκμετάλλευσης θα δώσουν οι λαοί με την πάλη τους για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τα καπιταλιστικά δεσμά. Για να γίνει ο λαός κυρίαρχος του πλούτου που παράγει, για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι αξιωματικοί δικαιούνται να μη στέλνονται στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας (26/5/2022)
Η κυβέρνηση αναβαθμίζει τη συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ (24/10/2018)
Παράγοντας εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια σε βάρος των λαών (11/3/2015)
Να σημάνει συναγερμός μπροστά στο νέο ματοκύλισμα (19/7/2012)
Ο λαός μας πρέπει να επαγρυπνεί (19/3/2011)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ