Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΑΤΡΑΣ
Διεκδικούν δωρεάν μετακίνηση από το αστικό ΚΤΕΛ

Μηνιαίο «χαράτσι» 37,5 ευρώ το μήνα επέβαλε η διοίκηση της εταιρείας για τους φοιτητές!

Δυναμική παρέμβαση πραγματοποίησαν χτες στη διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας, φοιτητικοί σύλλογοι, απαιτώντας δωρεάν και ασφαλή μετακίνηση για όλους τους φοιτητές με ευθύνη κυβέρνησης και πρυτανείας.

Την ώρα που τα ενοίκια στην πόλη έχουν εκτοξευτεί κατά 53% τα τελευταία πέντε χρόνια και το στεγαστικό επίδομα φτάνει τα 125 ευρώ το μήνα, όταν κάποιος μπορεί να πληρώνει μέχρι και 500 ευρώ για μια γκαρσονιέρα, το αστικό ΚΤΕΛ ζητά 37,5 ευρώ τον μήνα για κάρτα μετακίνησης των φοιτητών από και προς το πανεπιστήμιο!

Αυτά, όταν την προηγούμενη χρονιά το εισιτήριο αυξήθηκε κατά 0,90 ευρώ για μία διαδρομή (!), την ίδια ώρα που, όπως κατήγγειλαν και οι φοιτητές, στοιβάζονται σαν σαρδέλες μέσα στα λεωφορεία, ενώ προκύπτουν και ζητήματα ασφάλειας, θυμίζοντας την παλαιότητα των οχημάτων καθώς και ότι ένα από αυτά πέρυσι είχε πιάσει φωτιά μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου!

«Δεν πάει άλλο! Ολοι εμείς που ήρθαμε στην Πάτρα να σπουδάσουμε και έχουμε μπροστά μας συνεχώς εμπόδια απαιτούμε: Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους φοιτητές, με ευθύνη της πρυτανείας και της κυβέρνησης. Να φροντίσει η πρυτανεία να κοπεί κονδύλι. Μέχρι να γίνει αυτό, απαιτούμε μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών στα 20 ευρώ για όλους τους φοιτητές», ανέφεραν στο ψήφισμά τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Φυσικού, Μαθηματικού, Παιδαγωγικού, Νηπιαγωγών, Φιλοσοφίας, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Σχολής Μηχανικών, ΔΕΤΤ και ΣΟΦΕΠ.

Απαιτούν επίσης, «ειδικά για τους εστιακούς φοιτητές να εξασφαλιστεί δωρεάν κάρτα μετακίνησης» αλλά και πύκνωση των δρομολογίων των γραμμών από και προς τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ