Πέμπτη 19 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Να σημάνει συναγερμός μπροστά στο νέο ματοκύλισμα

Εκδήλωση χτες στο Ιλιον για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου, στη Συρία και το Ιράν

Από τη χτεσινή εκδήλωση. Στο βήμα ο Χρ. Μαργανέλης και στο πάνελ ο Στ. Τάσσος
Από τη χτεσινή εκδήλωση. Στο βήμα ο Χρ. Μαργανέλης και στο πάνελ ο Στ. Τάσσος
Το κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ για λαϊκή εγρήγορση, ώστε να μπουν εμπόδια στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ετοιμάζεται με στόχο αυτή τη φορά τη Συρία και το Ιράν, αλλά και για να αποτραπεί η ελληνική εμπλοκή σε αυτόν, εξέπεμψε η αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση που διοργάνωσε χτες βράδυ στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου η Επιτροπή Ειρήνης Ιλίου.

Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση της ανακοίνωσης - καλέσματος της ΕΕΔΥΕ για τις εξελίξεις στην Αν. Μεόσγειο, από τον Χρ. Μαργανέλη, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Στ. Τάσσος και ακολούθησε μουσική βραδιά με τη φιλική συμμετοχή του Γ. Σαρρή. Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ είπε μεταξύ άλλων:

«Η ιστορία έχει αποδείξει ότι σε περιόδους κρίσης η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα εντείνεται και όσα δε λύνουν οι ιμπεριαλιστές με συνόδους κορυφής, γεύματα εργασίας και τηλεδιασκέψεις, τα λύνουν με τα όπλα. Μετά τον αιματηρό ιμπεριαλιστικό πόλεμο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε βάρος του λαού της Λιβύης, στήνεται το ίδιο σκηνικό κατά του λαού της Συρίας. Οι ιμπεριαλιστές εκμεταλλεύονται υπαρκτά και ανύπαρκτα προβλήματα, που μπορεί να τα λύσει μόνον ο συριακός λαός, επεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας, στέλνουν μισθοφόρους και όπλα. Και έπεται ο λαός του Ιράν».


Στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, ο Χρ. Μαργανέλης αναφέρθηκε στον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, που όπως τόνισε «είναι ορατός, καθώς η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης ενισχύει τους ανταγωνισμούς για τον έλεγχο του ορυκτού πλούτου, των δρόμων της ενέργειας και την κατάκτηση νέων αγορών».

Ο ίδιος τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα αιώνια προσχήματα περί "αποκατάστασης της ελευθερίας και δημοκρατίας" και "προστασίας των αμάχων" επανέρχονται στο προσκήνιο από τους μακελάρηδες της ΝΑΤΟικής ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας για να δικαιολογήσουν την επίθεση στη Συρία και το Ιράν. Ρίχνουν λάδι στη φωτιά, παραπληροφορούν και παρεμβαίνουν ποικιλότροπα στις εξελίξεις στη Συρία, όταν μόνος υπεύθυνος για την πορεία της χώρας είναι ο λαός της.

Η ελληνική κυβέρνηση υποστήριξε τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που σηματοδοτούν την κλιμάκωση των πολεμικών προετοιμασιών. Η εμπλοκή της χώρας μας, πολιτικά και στρατιωτικά, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς πραγματοποιείται με τη βούληση και την ανοχή των κομμάτων του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου. Οι εξελίξεις επιβάλλουν να ενταθεί η πάλη του λαού για αποδέσμευση, για έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Η μόνη αποτρεπτική δύναμη απέναντι στον επερχόμενο πόλεμο, που προετοιμάζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ στην περιοχή μας, είναι οι αγωνιζόμενοι λαοί με τις σημαίες της αντιιμπεριαλιστικής πάλης της φιλίας και της αλληλεγγύης.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της χώρας μας σε αγωνιστική ετοιμότητα για άμεση μαζική καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Για να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση τη μη συμμετοχή με κανέναν τρόπο στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων όπου Γης, το κλείσιμο της βάσης της Σούδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ