Πέμπτη 19 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο δρόμο του αγώνα

Οσο και αν η κυβέρνηση «βαφτίζει το κρέας, ψάρι», δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματική φύση της πολιτικής που σχεδιάζει και των μέτρων που θα πάρει. Με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης που στηρίζουν τις αντιλαϊκές επιλογές της, η συγκυβέρνηση των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ επιδίδεται εντατικά στο παιχνίδι της παραπλάνησης, αυξάνοντας το μέγεθος της πολιτικής εξαπάτησης του λαού. Σ' αυτό το παιχνίδι, αδίστακτοι δημαγωγοί και προπαγανδιστές, χρησιμοποιούν ακόμη και αντιφατικές έννοιες, επιδιώκοντας να γεννήσουν ελπίδες στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, προκειμένου -με τη σειρά τους- να οδηγήσουν αρχικά σε ανοχή και στη συνέχεια στην υποταγή. Σ' αυτό το πλαίσιο, προκειμένου να στηρίξουν τα νέα μέτρα μιλούν για «περικοπές με... κοινωνική ευαισθησία», ή για την αναγκαιότητα να παρθούν τα μέτρα για να μη γίνουν «οριζόντιες περικοπές». Εφτασαν χτες να πουν ότι δε θα πάρουν μέτρα οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης, την ίδια στιγμή που στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων είναι ο προσδιορισμός πρόσθετων μέτρων που ξεπερνούν τα 11,5 δισ. ευρώ! Είναι οι ίδιοι που δε θεωρούν «νέο» το μέτρο της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, από τον ερχόμενο Οκτώβρη, επειδή το έχουν ήδη αποφασίσει!

Τα μέτρα και η συνολική πολιτική τους είναι δεδομένα γι' αυτούς, οπότε όπως κι αν τα πουν, «ευαίσθητα» ή μη, «κάθετα» ή «οριζόντια», το ίδιο θα πονέσουν τους αποδέκτες τους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους. Είναι γενικευμένη η επίθεση. Η κυβέρνηση που ανέχεται και υλοποιεί τη φορολόγηση των άνεργων με βάση τεκμήρια ...διαβίωσης, δε θέλει και δεν μπορεί να εφαρμόσει μια διαφορετική πολιτική. Η ΕΕ, η τρόικα, οι πλουτοκράτες συνθέτουν μαζί με την κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν έναν φρικαλέο αντιλαϊκό «πολτό», καύσιμο μιας ανελέητης «μηχανής» που παράγει οδύνη για το λαό. Η «ατζέντα» των νέων παρεμβάσεων έχει προσδιοριστεί μήνες πριν. Τα περίπου 4 και πλέον δισ. ευρώ που έχει αναλάβει να περικόψει το υπουργείο Εργασίας, τα έχει ήδη «ανακαλύψει» στις τσέπες των άνεργων, των ανάπηρων, των πολύτεκνων, των συνταξιούχων, των οικογενειών που τα έχουν μεγάλη ανάγκη. Τα επιδόματά τους θα κόψει. Ποια η διαφορά για το λαό των περικοπών «κοινωνικών παροχών» από τις «οριζόντιες περικοπές» μισθών και συντάξεων; Ενα είναι σίγουρο. Μεγαλύτερη σημασία από το πόσο μειώνεται ένα εισόδημα, έχει το υπόλοιπο που μένει για να ζήσει κάποιος. Καμιά λοιπόν «ευαισθησία» δεν μπορεί να βρει κανείς, όσο κι αν ψάξει, σ' αυτές τις περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων.

Ο λαός δεν αντέχει ούτε «νέα» ούτε «παλιά» μέτρα. Από τώρα και στο εξής έρχονται μέρες και μήνες «φορτωμένοι» με πρόσθετα βάσανα και αδικίες. Ο μόνος που μπορεί να τα εμποδίσει και να ακυρώσει τα σχέδια συγκυβέρνησης - τρόικας - κεφαλαίου, είναι ο οργανωμένος αγώνας του λαού. Είναι ο ενιαίος ταξικός αγώνας των εργαζομένων με τ' άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα. Είναι η ανυποχώρητη αντίσταση στην προγραμματισμένη βαρβαρότητα και η συσπείρωση των λαϊκών δυνάμεων. Η απάντηση θα δοθεί στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές. Και από αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να λείψει κανείς αδικημένος. Με στόχο, όχι μόνο να «μαλακώσει» η ανελέητη πολιτική τους, αλλά να ανατραπεί υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.


Γιώργος ΦΛΩΡΑΤΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ετοιμάζουν σύγχρονο Καιάδα για το λαό (2012-08-21 00:00:00.0)
Να τους σταματήσουμε (2012-07-27 00:00:00.0)
Βαρέλι δίχως πάτο για τις ανάγκες του κεφαλαίου (2012-07-19 00:00:00.0)
Λένε ψέματα στο λαό (2012-04-21 00:00:00.0)
Απειλές και κοροϊδία για να υφαρπάξει ψήφους (2012-04-20 00:00:00.0)
Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση προς την κάλπη (2012-04-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ