Τρίτη 22 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Συγκέντρωση ενάντια στην αύξηση των δημοτικών τελών

Τη δημοτική αρχή, που αυξάνει τα δημοτικά τέλη κατά 100% εντείνοντας τη φοροληστεία και τα χαράτσια σε βάρος των δημοτών, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Κέρκυρας, καλώντας σε συγκέντρωση σήμερα Τρίτη, στις 7 το απόγευμα, στην παλιά Νομαρχία.

Υπογραμμίζει πως την ώρα που οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δίνουν καθημερινή και άνιση μάχη να βγάλουν τον μήνα, η δημοτική αρχή επιλέγει να προχωρήσει σε αύξηση των δημοτικών τελών πάνω από 100% για να εισπράξει το 2025 επιπλέον 22 εκατομμύρια, από τα 11 εκατομμύρια ευρώ που θα εισπράξει φέτος!

«Μόνο από τα σπίτια μας η δημοτική αρχή επιδιώκει να εισπράξει 2.760.176 ευρώ παραπάνω τη χρονιά που μας έρχεται, επιβαρύνοντας και άλλο τον οικογενειακό προϋπολογισμό, που ήδη πληρώνει τον έναν φόρο μετά τον άλλο», αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τα σωματεία και τους φορείς τους σε μαζική παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να διεκδικήσουν:

Καμία αύξηση των δημοτικών τελών.

Κατάργηση του τέλους ταφής.

Να αποδοθεί στους δήμους το σύνολο των ΚΑΠ σύμφωνα με τον ν. 3852/2010 και να επιστραφούν τα παρακρατηθέντα.

Μηδενικό τιμολόγιο από τους παρόχους Ενέργειας σε δήμους και ΔΕΥΑ.

Απαλλαγή από τον ΦΠΑ όλων των συναλλαγών του δήμου που αφορούν κοινωνικές δομές.

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για μακροχρόνια ανέργους, απόρους, πολύτεκνους με εισόδημα έως 30.000 ευρώ, μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα έως 20.000 ευρώ, δικαιούχους Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης.

Μείωση κατά 50% για ΑμεΑ, πολύτεκνους με εισόδημα από 30.000 έως 40.000 ευρώ και άλλες κατηγορίες ευάλωτων ομάδων.

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, πολιτιστικούς συλλόγους, για τους φορείς του μαζικού κινήματος.

Στην κινητοποίηση καλούν το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και ο Σύνδεσμος Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ