Τρίτη 22 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Η Αλέιδα Γκεβάρα επισκέφτηκε το Θυσιαστήριο της Λευτεριάς

Η Αλέιδα καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Θυσιαστηρίου
Η Αλέιδα καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Θυσιαστηρίου
Την Καισαριανή, το Σκοπευτήριο και το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης επισκέφτηκε την Κυριακή το απόγευμα η Αλέιδα Γκεβάρα, κόρη του Τσε, η οποία βρίσκεται στη χώρα μας με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από τη δολοφονία του πατέρα της αλλά και την έκδοση του συνόλου του έργου του στα Ελληνικά. Την Αλέιδα υποδέχτηκαν θερμά ο αγωνιστής δήμαρχος της πόλης, Ηλίας Σταμέλος, και μέλη της δημοτικής αρχής.

Η επικεφαλής του Κέντρου Μελετών Τσε Γκεβάρα της Αβάνας βρέθηκε στον χώρο της θυσίας των 200 κομμουνιστών της Πρωτομαγιάς του 1944 αλλά και εκατοντάδων ακόμα αγωνιστών, και κατέθεσε στεφάνι, αφού ενημερώθηκε για την Ιστορία του Θυσιαστηρίου, της πόλης και τους αγώνες του λαού μας, και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο Μουσείο ΕΑΜικής Αντίστασης.

Ο δήμαρχος Καισαριανής προσέφερε αναμνηστικά δώρα στην Αλέιδα Γκεβάρα, η οποία στο τέλος υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου με τα παρακάτω λόγια:

«Με μεγάλη ευχαρίστηση μαθαίνω την ύπαρξη της δύναμης και τρυφερότητας ενός λαού. Ελπίζω να μην ξεχάσετε ποτέ την Ιστορία και τις αξίες των ριζών σας και κάποια μέρα, μεταδίδοντας εκείνες τις θυσίες και τις αξίες στις επόμενες γενιές, να μπορέσουν να γίνουν οδηγός για έναν καλύτερο κόσμο για όλους. Για πάντα!».

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόδημος Κατσαρέλης, ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Γιώργος Κατημερτζής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η γραμματέας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και του Παραρτήματος Καισαριανής της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Την ξενάγηση πραγματοποίησε ο Κώστας Γαβριλάκης, πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ.

Επίσης, το Σάββατο 19 Οκτώβρη το απόγευμα η Αλέιδα Γκεβάρα παρευρέθηκε σε εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στη Λαμία.


Με τον δήμαρχο Ηλ. Σταμούλη
Με τον δήμαρχο Ηλ. Σταμούλη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ