Τρίτη 21 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ
Ολα για όλα με Τσεχία

Τρίτη και...; Η απάντηση θα είναι άραγε... καλή ή φαρμακερή; Θα το μάθουμε απόψε το βράδυ (21.30, Mega) στην καθοριστική συνάντηση της Εθνικής Ελπίδων με την αντίστοιχη της Τσεχίας. Οι γαλανόλευκοι την Κυριακή απογοήτευσαν ξανά και γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους, αυτή τη φορά από την εξαιρετική Γαλλία. Ανταγωνιζόμενοι μεταξύ τους σε ατομισμό, απερισκεψία, κακές επιλογές και (ορισμένες φορές) προκλητική αδιαφορία για την ομάδα, έχασαν με 3-1 (40', 61' Φρο, 37' Αρμάν - 84' Πατσατζόγλου). Παρ' όλα αυτά δεν αποχαιρέτησαν πρόωρα τη διοργάνωση, μετά το... δώρο της Τσεχίας, που νίκησε το Βέλγιο με 1-0 (18' Γίρανεκ).

Το όνειρο λοιπόν μπορεί να... ξεθώριασε αλλά δεν έσβησε. Απλά στηρίζεται στο αν... Πιο συγκεκριμένα αν οι «γαλανόλευκοι» επιβληθούν της Τσεχίας με 2 γκολ διαφορά και ταυτόχρονα η Γαλλία κερδίσει το Βέλγιο, τότε θα βρεθούν στην επόμενη φάση. Προφανώς λοιπόν στη σημερινή αναμέτρηση η νίκη είναι μονόδρομος. «Θέλω να πιστεύω ότι τα σημάδια βελτίωσης, έστω και σε μικρό βαθμό, θα αφυπνίσουν τους διεθνείς για το καθοριστικότερο ματς», ανέφερε ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, που δηλώνει έτοιμος για αλλαγές: «Με δεδομένο ότι Σεϊταρίδης και Ταυλαρίδης είναι απολύτως έτοιμοι, έχω στα χέρια μου πλήρη, ετοιμοπόλεμη αποστολή. Θα κάνω αλλαγές και για λόγους τακτικής, αλλά και διότι επιβάλλεται να αγωνιστούν οι πλέον ξεκούραστοι»...

Γιατί ελπίζει πως οι διεθνείς θ' αλλάξουν μυαλά και εικόνα; «Για μια ακόμη φορά θα επικαλεστώ τις δυνατότητές τους, τον πληγωμένο εγωισμό τους. Ελπίζω έστω και στο παρά πέντε να αποδείξουν ότι δεν είναι η χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης». Πού αποδίδει όμως ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας τα «μαύρα χάλια»; «Συζήτησα αρκετά με τα παιδιά προσπαθώντας να καταλάβω τις αιτίες για τις μέτριες έως κακές εμφανίσεις τους. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αλλά εκείνο που δείχνει να πλησιάζει περισσότερο την πραγματικότητα είναι η χαμηλή ψυχολογία, επακόλουθο της ήττας από το Βέλγιο. Βλέπει κανείς οργανωμένες ομάδες με συνοχή και σοβαρότητα στο παιχνίδι τους, που ξέρουν τι θέλουν στο γήπεδο. Η μοναδική Εθνική που δεν έκανε αισθητή την παρουσία της, είναι, δυστυχώς η δική μας. Οσο για την αποψινή μας αντίπαλο: «Οι Τσέχοι, έχουν διαφορετικό στιλ παιχνιδιού από Γάλλους και Βέλγους. Στηρίζονται στη δύναμη, στη σφικτή άμυνα και τις μεγάλες μπαλιές. Ισως μας πηγαίνει καλύτερα αυτός ο τρόπος ανάπτυξης, αρκεί βεβαίως να δείξουμε κι εμείς αποφασιστικότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ