Τρίτη 21 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Η μεγάλη επιστροφή

«Σα θέλει η νύφη και ο γαμπρός...». Το σίριαλ έλαβε τέλος και από την Κυριακή το βραδάκι ο Μπάγεβιτς είναι και επίσημα τεχνικός της ΑΕΚ, για τα επόμενα τρία χρόνια, μαζί με το γνωστό επιτελείο του. Οσο για τους διαφωνούντες, προς το παρόν, τραγουδούν με πίκρα «μια Κυριακή, ποιος το περίμενε πως θα 'ταν Κυριακή», «βράζουν στο ζουμί τους» αλλά μέχρις εκεί...

Η δεύτερη συνάντηση Ψωμιάδη - Μπάγεβιτς αποτέλεσε το... τέλος της αρχής. Ολοκληρώθηκε η συμφωνία, έγιναν οι σχετικές δηλώσεις ικανοποίησης, προσδοκιών, στόχων και ξεκίνησε η επόμενη μέρα της... επιστροφής στο μέλλον. Συχνές τηλεφωνικές επαφές των δύο ανδρών και των επιτελείων τους και νέα συνάντηση χθες με όλα τα θέματα επί τάπητος. Στην κορυφή της λίστας, σύμφωνα με πληροφορίες δύο τομείς: Το κέντρο προετοιμασίας και η ενίσχυση του εμψύχου δυναμικού. Για την επίλυση του πρώτου, μάλλον τις επόμενες μέρες ο Τάκης Περσίας αναχωρεί για το εξωτερικό.

Στο δεύτερο τομέα το πρώτο μέλημα είναι η προσπάθεια παραμονής του Νικολαΐδη, χωρίς βέβαια να περιθωριοποιούνται οι υπόλοιπες προσπάθειες μετεγγραφών. Μάλιστα «κιτρινόμαυρες» πηγές υποστήριζαν πως χτες υπήρξε επαφή των ενδιαφερομένων και μερικές απ' αυτές ήθελαν το διεθνή επιθετικό να πείθεται και να ανακοινώνει στους Μπάγεβιτς, Ψωμιάδη πως τελικά θα παραμείνει. Κατά τ' άλλα στη συνάντηση «ισχυρού άνδρα» - προπονητή, που σας αναφέραμε παραπάνω, εξετάστηκαν μια... καραβιά ονόματα και επιλογές. Μερικές απ' αυτές σύντομα θα ντυθούν στα κιτρινόμαυρα.

Οσο για τον «απόηχο» της πρόσληψης Μπάγεβιτς, ουσιαστικά η επισημοποίηση δεν άλλαξε τίποτα. Κάποιοι συμφωνούν, άλλοι διαφωνούν. Μερίδα οπαδών δεν αλλάζει την αρνητική της άποψη, αλλά θέτει ως προτεραιότητα την ενότητα. Ενδεικτικό είναι τηλεφωνικό μήνυμα του μεγαλύτερου συνδέσμου οργανωμένων οπαδών: «Αυτό που ζητάμε εμείς είναι να επικρατήσει ηρεμία. Η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Οτι πιστεύαμε πριν, αυτό πιστεύουμε και τώρα. Εμείς περιμένουμε». Η έτερη μερίδα επικροτεί την έλευση Μπάγεβιτς ταυτιζόμενη όμως και με την προτεραιότητα της ενότητας. Στο μεταξύ δηλώσεις επιδοκιμασίας στην πρόληψη Μπάγεβιτς και στήριξης του Σερβοέλληνα έκαναν παλιές μεγάλες δόξες της ΑΕΚ και αγαπημένες μορφές της εξέδρας (Νεστορίδης, Παπαϊωάννου, Καραγκιοζόπουλος κ.ά.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ