Τρίτη 21 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 54
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κακοποίησαν το άθλημα

Πού είναι η μπάλα; Οταν τα... δισ. παίζουν ξύλο

Sportidea

Πού είναι η μπάλα; Οταν τα... δισ. παίζουν ξύλο
Τώρα αν περιμένετε στην αναφορά μας για το Κυριακάτικο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού (80-76) που έδωσε την πρόκριση στους «ερυθρόλευκους» να βρείτε κάποια είδηση μάλλον γελιέστε... Γιατί βέβαια δε νομίζουμε να αποτελεί είδηση ότι κάποιοι ακριβοπληρωμένοι επαγγελματίες μπασκετμπολίστες άφησαν στην άκρη την μπάλα και έπαιξαν μπουνιές σαν παιδιά στην αλάνα.

Από την άλλη όμως, όταν οι περισσότεροι από τους επίδοξους μποξέρ έχουν λύσει το οικονομικό τους πρόβλημα από τα 21 τους και έχουν 9ψήφιους για να μην πούμε και παραπάνω λογαριασμούς στην τράπεζα, θέλουν λίγο να εκτονωθούν. Ετσι για να μιμηθούν αυτούς που τους... έλυσαν το οικονομικό πρόβλημα και επί δέκα μέρες δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν για το πότε θα γίνει ένα παιχνίδι. Με τα όσα διαδραματίστηκαν λοιπόν όλες αυτές τις μέρες, ήταν επόμενο και εντός αγωνιστικού χώρου τα πράγματα που θα εξελιχθούν να μην έχουν σχέση με αυτό το δύσμοιρο μπάσκετ. Για αυτούς που τώρα που ξανάγινε το... κακό θα που αρχίσουν τα κροκοδείλια δάκρυα και βέβαια τη γνωστή τους τακτική μετατόπισης των ευθυνών από πάνω τους.

Αρχισαν τα όργανα

Ηταν που ήταν τεταμένα τα πράγματα πριν καλά καλά καταλαγιάσουν φαίνεται να ξαναρχίζουν τα όργανα. Ετσι από χτες ο Ολυμπιακός ζήτησε αναβολή του πρώτου τελικού κόντρα στην ΑΕΚ που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στο ΟΑΚΑ. Αιτία η κλήση σε απολογία των παικτών που αποβλήθηκαν Τόμιτς, Φορντ, Φέμερλινγκ, Ρισασέ από τον Ολυμπιακό και Μποντίρογκα, Παπαδόπουλο, Καλαϊτζή από τον Παναθηναϊκό από τον αθλητικό δικαστή κ. Φώσκολο την Τετάρτη (!!!). Ετσι με βάση το ενδεχόμενο ότι οι παίκτες κινδυνεύουν με τιμωρία από μια έως πέντε αγωνιστικών, αν απόφαση εκδοθεί το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στερείται η δυνατότητα από τον Σούμποτιτς να ξέρει από πριν ποιους μπορεί να χρησιμοποιήσει κόντρα στην ΑΕΚ και ποιος όχι. Σύμφωνα με την άποψη των «ερυθρολεύκων» ο τεχνικός θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 24 ώρες στη διάθεσή του προκειμένου να κάνει τα πάντα. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη θα απολογηθεί και ο Σούμποτιτς για υβριστική δήλωση προς το άθλημα μετά το παιχνίδι όπως και η ΚΑΕ Ολυμπιακός για συμμετοχή των ανθρώπων ασφαλείας στα επεισόδια. Βέβαια η ΑΕΚ από την πλευρά της αρνήθηκε να συναινέσει σ' αυτή την αναβολή, με δεδομένο ότι έχει ήδη ξεκινήσει τη διάθεση των εισιτηρίων του ματς στους οπαδούς της, ενώ ας σημειωθεί ότι ήδη περίμενε 10 ημέρες περίπου για να δει τι θα γίνει με το δεύτερο αγώνα των «αιωνίων». Το πιθανότερο λοιπόν είναι ο ΕΣΑΚΕ θα κληθεί να δώσει λύση σε άλλο ένα πρόβλημα που προέκυψε στο για πολλούς (ιδιαίτερα για τους υπευθύνους του)... καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Νεύρα, μπουνιές και... πρόκριση

Η 20λεπτη διακοπή ήταν τελικά αυτή που έκρινε και το μέχρι εκείνη στιγμή αμφίρροπο αγώνα. Αν και μέχρι τότε ο Παναθηναϊκός φαινόταν να είχε ανακάμψει και να ελέγχει το παιχνίδι (70-66) μετά τις αποβολές και την επανέναρξη του παιχνιδιού οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκαν πιο... ζεστοί. Με το Παπανικολάου να αναλαμβάνει δράση αλλά και τον Νικαγκμπάτζε να βγάζει για άλλη μια φορά τα κάστανα από τη φωτιά, ανέκτησαν το προβάδισμα (72-71 στο 37`) και δεν το έχασαν μέχρι τέλος. Πριν από αυτά οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με 10 πόντους (47-37) αλλά στην τρίτη περίοδο ο Ρότζερς (16π) έδωσε τις λύσεις στην περιφέρεια των «πρασίνων» που πέρασαν μπροστά με 64-59. Καλύτερος από τους νικητές ο Φορντ (22π) μέχρι την αποβολή του, ενώ για τον Παναθηναϊκό εκτός τον Ρότζερς και ο Μποντίρογκα (17) και αυτός όμως μέχρι πριν αποβληθεί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Διαμαντένια» νίκη (2000-03-16 00:00:00.0)
Μίλησε η... καρδιά του πρωταθλητή (1999-05-21 00:00:00.0)
Η πιο μεγάλη ώρα (1999-05-20 00:00:00.0)
Ετρεξε... καθάρισε (1999-05-14 00:00:00.0)
Πράξη πρώτη στο ΣΕΦ (1999-05-06 00:00:00.0)
Ολοταχώς για Μόναχο (1999-01-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ