Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 64-47
Ετρεξε... καθάρισε

Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ κάνοντας το 2-1 στις νίκες και πλέον βρίσκεται μια ανάσα πριν το πρωτάθλημα

Μια ανάσα πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος βρίσκεται από χτες ο Ολυμπιακός που, κάνοντας επίδειξη δύναμης και παίρνοντας μια άτυπη ρεβάνς για τη βαριά ήττα του στο δεύτερο παιχνίδι, επικράτησε του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ με 64-47. Ετσι προηγείται πλέον με 2-1 στις νίκες και χρειάζεται άλλη μια, προκειμένου να στεφθεί τροπαιούχος. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει και το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση που χρειαστεί τρίτο παιχνίδι. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο, αφού στο επόμενο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ θα παίξει το τελευταίο του χαρτί προκειμένου να αναπτερώσει τις ελπίδες του για τον τίτλο.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς στο χτεσινό παιχνίδι θα 'λεγε κανείς ότι όταν αποφάσισαν να τρέξουν, τότε τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για αυτούς. Μετά το πρώτο πεντάλεπτο που έδειχναν να αιφνιδιάζονται από τους αντιπάλους τους, καθώς βρέθηκαν να χάνουν με 6-0 συνήλθαν και επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους. Με πρωταγωνιστή τον Γκολντγουάιρ, που έδωσε ένα γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και εκτελεστές τους Κόμαζετς και Ρότζερς, "πήρε κεφάλι" στο σκορ και στο ημίχρονο προηγήθηκε με 31-18. Μια από τα ίδια ισχύουν και για την επανάληψη, όπου ο Ολυμπιακός συνέχισε το γρήγορο ρυθμό και σε συνδυασμόμε την ευστοχία των παικτών του έφθασε τη διαφορά μέχρι και 18 πόντους (63-45) 3 πριν το φινάλε.

Στην αντίπερα όχθη ο Παναθηναϊκός αν και ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις αιφνιδιάζοντας του γηπεδούχους εντούτοις στη συνέχεια φάνηκε να κολλάει. Οι παίκτες του Λευτέρη Σούμποτιτς έχασαν τη μάχη των ριμπάουντ, ενώ από τη στιγμή που οι "ερυθρόλευκοι" πήραν τη διαφορά στο σκορ έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους.

Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε ο Κόμαζετς, ενώ από τον Παναθηναϊκό προσπάθησε ο Μποντίρογκα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κόμαζετς 16, Γκολντγουάιρ 10, Παπανικολάου 9, Σούλης 2, Φασούλας 2, Τόμιτς 2, Τάρλατς 10, Ρότζερς 13, Ζεβροσένκο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 5, Κοχ, Τζεντίλε 5, Μποντίρογκα 13, Μπουντούρης 5, Χούπμαν, Μπερκ 6, Ράτζα 11.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ