Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ανετα η Πάρμα κατέκτησε το ΟΥΕΦΑ

Σε ιταλική υπόθεση τείνει να μετατραπεί το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αφού για μια ακόμη φορά, η όγδοη συνολικά, το τρόπαιο ταξιδεύει στη μεσογειακή χώρα, αυτή τη φορά με τη συνοδεία της Πάρμα. Οι "Παρμεζάνοι" κατέκτησαν στην παγωμένη Μόσχα το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο για τη φετινή χρονιά, μετατρέποντας σε περίπατο τον τελικό αφού επικράτησαν της Μαρσέιγ με 3 - 0. Οι παίκτες του Αλμπέρτο Μαλεζάνι επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο τρόπο τα προγνωστικά, αφού οι Μαρσεγέζοι δε φαίνονταν ικανοί να κοντράρουν τους αντιπάλους τους. Στο 26 ο Αργεντινός Ερνάν Κρέσπο εκμεταλλεύτηκε λάθος συνεννόηση του Λοράν Μπλαν με τον τερματοφύλακά του και έγραψε το 1 - 0. Ο Πάολο Βανόλι δέκα λεπτά αργότερα έγραψε το 2 - 0, ενώ στο 55 ο Κιέζα με εκπληκτικό σουτ σημείωσε το τελικό 3 - 0.

  • Παράταση στην αγωνία δόθηκε στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, αφού η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να επικρατήσει της Μπλάκμπερν με την οποία αναδείχτηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα. Παρά την απώλεια, η Μάντσεστερ μετά την ισοπαλία βρέθηκε ένα βαθμό μπροστά από τους "κανονιέρηδες", ενώ η Μπλάκμπερν υποβιβάστηκε.
  • Σε έξι βδομάδες θα ξαναβρεθεί εντός αγωνιστικών χώρων ο διεθνής Γάλλος παίκτες και καλύτερος ποδοσφαιριστής για τη χρονιά που πέρασε Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος χειρουργήθηκε στο μηνίσκο του δεξιού γονάτου. Η επέμβαση πήγε πολύ καλά και όπως διευκρίνισαν οι γιατροί, ο Ζιντάν θα μπορέσει σε δυο μήνες περίπου να ξαναγωνιστεί χωρίς πρόβλημα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ