Τετάρτη 22 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διώκει τους εργαζόμενους ο Ε. Βενιζέλος

«Είμαι πολύ περήφανος για τους ανθρώπους του υπουργείου», δήλωσε χτες ο υπουργός Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλος, με αφορμή την παρουσίαση των καταλόγων της έκθεσης «Ωρες Βυζαντίου». Λίγες ώρες μετά, οι αρχαιοφύλακες, οι οποίοι βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις απαιτώντας τα αυτονόητα (μεταξύ άλλων να πληρώνονται τα δεδουλευμένα και να παραμείνει η φύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στο κράτος), «επιβραβεύτηκαν» εμπράκτως από τον υπουργό ...διά της δικαστικής δίωξής τους!!!

Πράγματι, σήμερα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της απεργίας των αρχαιοφυλάκων, στα οποία προσέφυγε ο υπουργός, αφού πρώτα σιώπησε ...«ηχηρά» για τα αιτήματα των εργαζομένων στη φύλαξη.

Αυτό, όμως, που κατάφερε τελικά, ήταν να «ταρακουνήσει»... ακόμα και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων ΥΠΠΟ (στην οποία υπάγεται το σωματείο των αρχαιοφυλάκων), η οποία, με ανακοίνωσή της, σαν απάντηση στην τακτική του υπουργού, προκηρύσσει 48ωρη απεργία στις 25 και 26/5, όλων των εργαζομένων, σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η 48ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει οι αρχαιοφύλακες για την 1 και 2/6.

Στην ανακοίνωση της ΠΟΣΥΠΠΟ σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι ο υπουργός «επέλεξε το δρόμο της σύγκρουσης με τους εργαζόμενους», με τακτικές «που θυμίζουν άλλες εποχές για τη χώρα, εποχές όπου η ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων ήταν στην ημερήσια διάταξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ