Τετάρτη 22 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ποντιακή Σκηνή στο ΚΘΒΕ

Στη σκηνή της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών το ΚΘΒΕ ανεβάζει σήμερα το κωμειδύλλιο του Θόδωρου Κανονίδη - Απόλλωνα «Οι πρόσφυγες στην Ελλάδα». Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο σκηνοθέτης της παράστασης Ερμής Μουρατίδης, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «μετά 23 χρόνια σιωπής η Ποντιακή Σκηνή του ΚΘΒΕ επαναλειτουργεί. Πρέπει να επαινέσουμε την προσπάθεια να προσφύγει το θέατρο στις ρίζες μας» και για το έργο είπε ότι αν και αναφέρεται σε γεγονότα της δεκαετίας του '20 διατηρεί απόλυτα την επικαιρότητά του.

Το έργο αφορά σε ένα ιστορικό γεγονός των Ελλήνων του Καυκάσου την περίοδο 1923-1926. Οι Ελληνες που ζούσαν στον Καύκασο και δε συμφωνούσαν με το σοβιετικό καθεστώς - για θρησκευτικούς, πολιτικούς, κοινωνικούς λόγους - μετανάστευσαν στην Ελλάδα. Αλλοι προσαρμόστηκαν, άλλοι μη βρίσκοντας στην Ελλάδα ό,τι ονειρεύτηκαν, γύρισαν πίσω.

Η πρεμιέρα της παράστασης βρίσκεται στον αέρα, καθώς συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας των ηθοποιών του ΚΘΒΕ που ζητούν επαναπρόσληψη των 15 συναδέλφων τους, των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ