Τετάρτη 22 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ξεκίνησαν χτες οι εξετάσεις

Οι εξετάσεις χτες ξεκίνησαν, κουράγιο παιδιά και καλές επιτυχίες

Eurokinissi

Οι εξετάσεις χτες ξεκίνησαν, κουράγιο παιδιά και καλές επιτυχίες
Χωρίς τεχνικά προβλήματα κύλησε η χτεσινή πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές της Β` και της Γ` τάξης του Ενιαίου Λυκείου. Οι πρώτοι εξετάστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, ενώ οι τελειόφοιτοι της Γ` Λυκείου και οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών που διαγωνίζονται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξετάστηκαν στο μάθημα Ιστορία Γενικής Παιδείας. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θ. Τσουροπλής, ο οποίος επισκέφθηκε το 4ο Ενιαίο Λύκειο Ζωγράφου, σε δηλώσεις του, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα.

Οι μαθητές της Β` Λυκείου χαρακτήρισαν τα θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας αναμενόμενα, ενώ η διαδικασία εξελίχτηκε χωρίς προβλήματα. Συγκεκριμένα, κλήθηκαν να σχολιάσουν ένα διασκευασμένο άρθρο του Γεωργίου Κουμάντου από τον ημερήσιο Τύπο που αφορούσε το ρόλο των ΜΜΕ και την έννοια της «αντικειμενικότητας», ενώ στην έκθεση κλήθηκαν να αναπτύξουν θέμα σχετικά με την «κριτική ικανότητα του εφήβου και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί αυτή να καλλιεργηθεί στη σύγχρονη κοινωνία της πληροφορίας». Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που επιλέγεται το θέμα της έκθεσης από την «επικαιρότητα».

Οι εξετάσεις συνεχίζονται σήμερα για τα Εσπερινά Λύκεια με τους μαθητές της Γ` τάξης να εξετάζονται στα μαθήματα Αρχές Φιλοσοφίας Θεωρητικής Κατεύθυνσης, Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης και Τεχνολογία Επικοινωνιών Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. Οι μαθητές της Δ` τάξης εξετάζονται στη Βιολογία Γενικής Παιδείας.

Οι μαθητές των ημερήσιων Ενιαίων Λυκείων θα κάτσουν στα θρανία πάλι αύριο Πέμπτη, για να εξεταστούν της Β` Λυκείου στη Φυσική Γενικής Παιδείας και της Γ` Λυκείου στη Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ