Πέμπτη 23 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Απιαστα»... δάνεια για μικρομεσαίους αγρότες

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

«Βραχνάς» έγινε η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων αγροτών εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ και κατάργησης της αλληλέγγυας ευθύνης των συνεταιρισμών. Δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες «έφτυσαν αίμα» προκειμένου να βρουν χρήματα να ξεκινήσουν τις καλλιέργειές τους. Το πρόβλημα αυτό έφερε το ΚΚΕ στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος Σταύρος Σκοπελίτης, προς τον υπουργό Γεωργίας.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση αναφέρεται πως «η αυστηροποίηση των όρων και των προϋποθέσεων των μικρομεσαίων αγροτών και συνεταιρισμών που έχει επιβάλει η ΑΤΕ στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησής της με την κατάργηση της αλληλέγγυας ευθύνης των συνεταιρισμών, την κατάταξη των αγροτών σε έξι κατηγορίες, ανάλογα με την οικονομική τους επιφάνεια, με την απαίτηση υποθήκευσης αξιών πολλαπλάσιων του ύψους των δανείων κ.ά., έχουν σαν αποτέλεσμα το δραστικό περιορισμό έως και την κατάργηση των χρηματοδοτήσεων των μικρομεσαίων αγροτών από την ΑΤΕ». Κι όπως επισημαίνεται, η συνέπεια είναι οι μικρομεσαίοι αγρότες «να δυσκολεύονται να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα και να σπρώχνονται στην "αγκαλιά" των τοκογλύφων».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό Γεωργίας: «Τι μέτρα θα πάρει για να δανειοδοτηθούν από την ΑΤΕ με τα απαιτούμενα καλλιεργητικά δάνεια οι μικρομεσαίοι αγρότες;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ