Αναλυτικά προγραμματίζονται τα εξής:
Παράλληλα, το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ καλεί στη συναυλία με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι στις 14 Δεκέμβρη και στο 6ο Επιστημονικό Συνέδριο της ΚΕ του ΚΚΕ στις 21 και 22 Δεκέμβρη, που θα γίνουν στον Περισσό, αφιερωμένα στη «λογοτεχνία στα χρόνια της θύελλας (1940 - 1950)».
Θυμίζουμε ακόμα ότι η Επιτροπή Πολιτισμού του ΚΣ της ΚΝΕ απευθύνει κάλεσμα στους νέους και στις νέες να συμμετάσχουν στην υπό δημιουργία Χορωδία της ΚΝΕ.
Ο σκοπός της Χορωδίας είναι μέσα από την προσωπική συμμετοχή στην καλλιτεχνική δημιουργία τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, κάθε νέος και νέα, να αποκτούν πολιτιστικό ενδιαφέρον, απαραίτητο στοιχείο για κάθε πραγματικά δραστήριο άνθρωπο, όπως και μουσική γνώση.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται με την αποστολή e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση steki@kne.gr, έως και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου.
Για τη συμμετοχή στη Χορωδία δεν απαιτείται προγενέστερη επαφή ή γνώση στο τραγούδι.
Στις δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι αναγράφουν το ονοματεπώνυμο, την ηλικία, τα στοιχεία επικοινωνίας τους, αν γνωρίζουν μουσική ή όχι και, σε περίπτωση που γνωρίζουν μουσική, το όργανο που παίζουν και την τάξη που φοιτούν.
Η ΚΝΕ με τη δημιουργία της Χορωδίας ευελπιστεί να δώσει τη δυνατότητα στη νεολαία να έρθει σε επαφή με την κλασική έως και την έντεχνη μουσική, που μπορεί να καλλιεργήσει «αντισώματα» απέναντι στις κυρίαρχες πολιτιστικές τάσεις και αποτελεί συνολικά ένα από τα σπουδαιότερα αποκτήματα του παγκόσμιου πολιτισμού.
Η Χορωδία της ΚΝΕ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και μουσικολόγου δρος Χρήστου Ηλ. Κολοβού, με τη συνοδεία του πιανίστα και συνθέτη Δημήτρη Ανδρονιάδη, γνώστη της χορωδιακής πρακτικής, θα επιδιώξει καθένας που συμμετέχει να αποκτήσει βασικές γνώσεις για τη μουσική και τη χορωδιακή πράξη.
Η Χορωδία θα λειτουργεί με μία τρίωρη πρόβα εβδομαδιαία στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ «Μάνος Λοΐζος», που θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής.
Κατά τη διάρκεια της πρόβας οι συμμετέχοντες θα έρχονται σε επαφή με την πλούσια ανά τους αιώνες κλασική μουσική παράδοση και με σύγχρονους συνθέτες της έντεχνης μουσικής, όπως οι Μ. Θεοδωράκης, Μ. Χατζιδάκις, Χρ. Λεοντής κ.ά., μέσα από την ακρόαση μουσικών έργων θα αποκτούν βασικές γνώσεις της μουσικής και της Ιστορίας της, θα δουλεύουν πάνω σε επιλεγμένο χορωδιακό ρεπερτόριο. Ετσι θα ετοιμάσουν συλλογικά υπό τη διδασκαλία του μαέστρου τους και την πρώτη συναυλία της Χορωδίας, στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2024 - 2025, θέτοντας και νέους στόχους.