Στη φετινή Πανελλαδική Συνάντηση συμμετείχαν με συλλογικές αποφάσεις αντιπροσωπείες από 120 Φοιτητικούς Συλλόγους και 20 Επιτροπές Αγώνα, με κάποιους να συμμετέχουν για πρώτη φορά, αναγνωρίζοντας τον ρόλο του ΜΑΣ στους αγώνες που αναπτύχθηκαν: Του πανελλαδικού πόλου συσπείρωσης Φοιτητικών Συλλόγων, Επιτροπών Αγώνα, εκλεγμένων, σε γραμμή πάλης και σύγκρουσης με την πολιτική κυβερνήσεων, ΕΕ και επιχειρηματικών ομίλων, που συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια δράσης.
Η Συνάντηση έγινε στο τέλος μιας χρονιάς που χαρακτηρίστηκε από τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι οποίες αμφισβήτησαν την πολιτική που θέλει την Παιδεία εμπόρευμα και έφεραν στο προσκήνιο τη διεκδίκηση για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, δίνοντας νέα δυναμική και εμπειρία στο φοιτητικό κίνημα.
Φωτίζοντας τον υπεύθυνο για τα προβλήματα και τα εμπόδια που βιώνουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στην προσπάθειά τους να σπουδάσουν, τόσο η εισήγηση εκ μέρους του ΜΑΣ όσο και οι τοποθετήσεις δεκάδων αντιπροσώπων φοιτητικών συλλόγων έστειλαν το μήνυμα ότι «έχουμε μπροστά μας μια ζωή να κερδίσουμε και ξέρουμε ότι για να σπουδάσουμε, ακόμα και για τα πιο αυτονόητα, πρέπει να αγωνιστούμε». Σε αυτό το πλαίσιο, μπήκε στο επίκεντρο τι συλλόγους θέλουμε, τι φοιτητικό κίνημα είναι σήμερα αναγκαίο. «Πτυχία με αξία - δωρεάν σπουδές, αυτό είναι το σύγχρονο για τους φοιτητές. Αγωνιζόμαστε συλλογικά, συντονιζόμαστε πανελλαδικά» ήταν το μήνυμα της Πανελλαδικής Συνάντησης.
Αποφάσισαν ακόμα να δυναμώσουν πολύπλευρα την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στην εμπλοκή της χώρας μας, αλλά και των πανεπιστημίων. Συντόνισαν τις διεκδικήσεις τους για να ακυρωθεί η συνεργασία του ΕΚΠΑ με τη «Lockheed Martin», όπως και κάθε άλλη συνεργασία και έρευνα για τους δολοφονικούς σχεδιασμούς τους, ξεκαθαρίζοντας ότι τα στελέχη του ΝΑΤΟ είναι ανεπιθύμητα στις σχολές.
Αποφασίστηκε παράλληλα να γίνουν πιο διακριτά βήματα στη λειτουργία και τη ζωή των φοιτητικών συλλόγων, στον εμπλουτισμό της δράσης τους, να παρθούν πρωτοβουλίες για τη μεγαλύτερη διάδοση της δράσης των φοιτητικών συλλόγων που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ.
Ουσιαστικό βήμα συμπόρευσης με το εργατικό κίνημα ήταν οι συναντήσεις εκπροσώπων φοιτητικών συλλόγων με συνδικαλιστές από κλάδους αντίστοιχους με το αντικείμενο σπουδών τους: Εκλεγμένοι από Φοιτητικούς Συλλόγους Παιδαγωγικών Σχολών συναντήθηκαν με τον Σπύρο Μαρίνη, πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Από τους Φοιτητικούς Συλλόγους Σχολών Υγείας με τον Γιάννη Γαλανόπουλο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Από Φοιτητικούς Συλλόγους Πληροφορικής και Επιστήμης Υπολογιστών με τον Γιάννη Ανδρέου, πρόεδρο του Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ). Από Φοιτητικούς Συλλόγους Πολυτεχνικών Σχολών Μηχανικών με τον Ηλία Τσιμπουκάκη, πρόεδρο του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ). Από Φοιτητικούς Συλλόγους Γεωπονικών και Συναφών Σχολών - καθώς και σχολών με αντικείμενα σχετικά με τα Τρόφιμα και τη Διατροφή - με τον Διονύση Βασιλόπουλο, εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών. Και τέλος από Φοιτητικούς Συλλόγους Φαρμακευτικής και Χημικού με τον Δημήτρη Εμφιετζή, πρόεδρο του Συνδικάτου Χημικής Βιομηχανίας Αττικής.