Να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση «ώστε έργα που θα προταθούν από τη συγκεκριμένη μελέτη να χρηματοδοτηθούν απρόσκοπτα με σκοπό την προστασία της πόλης της Καρδίτσας και γειτονικών χωριών», αλλά και να υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός αντιπλημμυρικής προστασίας και «να λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των κινδύνων, για να μη μετατοπίζεται το πρόβλημα σε άλλες περιοχές», απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας από την περιφερειακή αρχή.
Συγκεκριμένα, θέτοντας το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης και των χωριών του δήμου Καρδίτσας στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας που θα γίνει σήμερα, Παρασκευή, η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει ότι «η πόλη και ο νομός της Καρδίτσας τα τελευταία 3 χρόνια χτυπήθηκαν έντονα από τα πλημμυρικά φαινόμενα του "Ιανού" και του "Daniel". Καταστροφές που προκλήθηκαν από την ανυπαρξία αντιπλημμυρικής προστασίας με ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων καθώς και των περιφερειακών αρχών, που υλοποιούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ, οι οποίες καθιστούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας περιττό κόστος. Καταστροφές που σχετίζονται άμεσα με τη λεκάνη απορροής του ποταμού Καλέντζη και είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές, να καταστραφούν σπίτια, επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές μονάδες και χωράφια».
Προσθέτει ότι τον περασμένο Ιούνη, παρουσία του περιφερειάρχη, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με τη μελέτη που αφορά την ανάλυση διακινδύνευσης πλημμύρας και Master Plan Εργων αντιπλημμυρικής προστασίας πόλης Καρδίτσας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σημειώνει, ολοκλήρωσε διαγωνισμό για τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό της λεκάνης απορροής του Καλέντζη ποταμού με εκτιμώμενη αξία σύμβασης 1.033.850,00 ευρώ και συνολική προθεσμία εκπόνησης της σύμβασης τους 15 μήνες.
«Υπάρχει αναμφίβολα η αναγκαιότητα της μελέτης, για την εξασφάλιση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων για την κατασκευή μεγάλων τεχνικών έργων. Δεδομένων των ανακοινώσεων της κυβέρνησης διά στόματος πρωθυπουργού, όπου ανακοίνωσε από τη Λάρισα το πρόγραμμα "Θεσσαλία 2030", που προβλέπονται από τα 4 δισ. μόνο 90 εκατ. για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, μόλις το 2% της χρηματοδότησης. Δεδομένου ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το 2025 προβλέπεται μόνο το 3,35% του συνολικού ποσού για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων», υπογραμμίζει καταλήγοντας.