Σάββατο 25 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνάντηση της ΠΟΣΔΕΠ με το ΚΚΕ

Στο πλαίσιο των συναντήσεων της Ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) με τα πολιτικά κόμματα, συναντήθηκαν προχθές τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Κοντός και Γιώργος Σαγιάς με τον Θόδωρο Τζιαντζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και την Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας του Κόμματος.

Οι εκπρόσωποι των πανεπιστημιακών εξέθεσαν τα οικονομικά και συνταξιοδοτικά τους αιτήματα, τονίζοντας ότι οι συντάξιμες αποδοχές τους φτάνουν μόλις στο 43% των αποδοχών που λαμβάνουν όσο είναι εν ενεργεία. Οι μισθοί στις χαμηλότερες βαθμίδες ξεκινούν από 300.000 δρχ., ποσό που δεν καλύπτει τις ανάγκες του επαγγέλματος, ενώ βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα της Ευρώπης. Ολα αυτά, σύμφωνα με τους πανεπιστημιακούς, οδηγούν σε συνολικότερη υποβάθμιση τα πανεπιστήμια, γι' αυτό θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Τα στελέχη του ΚΚΕ, από την πλευρά τους, χαρακτήρισαν δίκαια τα αιτήματά τους και άσκησαν κριτική σε μερίδα του Τύπου και δημοσιεύματα που κατασυκοφαντούν τον αγώνα των πανεπιστημιακών. Ωστόσο, τόνισαν ότι είναι απαραίτητο το διεκδικητικό πλαίσιο πανεπιστημιακών να συνδυαστεί με τη γενικότερη υποβάθμιση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, να αντιδράσουν μαζί με το φοιτητικό κίνημα κι ολόκληρη την ακαδημαϊκή κοινότητα ενάντια στα νομοσχέδια που έρχονται για τα μεταπτυχιακά και την έρευνα, τα Ινστιτούτα Διά Βίου Εκπαίδευσης, τις γενικότερες αντιδραστικές αλλαγές που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση, προς υλοποίηση των αποφάσεων της Μπολόνιας και της Πράγας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ