Τρίτη 28 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - «ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΚΑΠ»
Κόκκινη κυριαρχία

Στον ...αφρό και της Ευρώπης βρέθηκε ο Ολυμπιακός

Sportidea

Στον ...αφρό και της Ευρώπης βρέθηκε ο Ολυμπιακός
Πέρσι έφτασε στη ...βρύση αλλά δεν ήπιε νερό. Φέτος, όμως, η ευκαιρία που του παρουσιάστηκε ήταν μοναδική για να την αφήσει να πάει χαμένη. Και δεν την άφησε. Από το Σάββατο, λοιπόν, ο Ολυμπιακός μετά την κατάκτηση της κορυφής στην Ελλάδα (Πρωτάθλημα-Κύπελλο) κατέκτησε και την κορυφή της Ευρώπης. Οι «ερυθρόλευκοι» επικρατώντας της ουγγρικής Χόνβεντ μέσα στο σπίτι της (Βουδαπέστη) με 9-7 στο τελικό του φετινού «Τσάμπιονς Καπ» αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ευρώπης, πραγματοποιώντας το άτυπο τρεμπλ (τρία τρόπαια σε μια χρονιά).

Η επιτυχία ήταν το καλύτερο φινάλε για τον τερματοφύλακα Μάκη Βολτυράκη που έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα να συνδυάσω το κλείσιμο της καριέρας μου με την κατάκτηση ενός τρεμπλ. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει τη δική του αυτοκρατορία στο ελληνικό πόλο και νομίζω ότι η κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης ήταν θέμα χρόνου για εμάς».

Για τους δικούς του λόγους... πετούσε στα σύννεφα και ο Ούγγρος προπονητής των «ερυθρολεύκων», Ζλόταν Κάτας. «Είναι απίστευτο συναίσθημα να κερδίζεις το Τσάμπιονς Λιγκ στην πατρίδα σου, με μια ελληνική ομάδα. Χάσαμε κάποιες ευκαιρίες στον παίκτη παραπάνω αλλά γενικά παίξαμε θαυμάσια. Δουλέψαμε σκληρά στη διάρκεια της χρονιάς και ανταμειφθήκαμε για τους κόπους μας».

Κυρίαρχος του παιχνιδιού

Αυτό το κύπελλο το ήθελαν πολύ στον Ολυμπιακό. Και το έδειξαν και στον τελικό όπου νίκησαν κατά κράτος τους «οικοδεσπότες» Ούγγρους. Οι «ερυθρόλευκοι» παρά τους φόβους για επανάληψη των περσινών γεγονότων (εύνοια της διαιτησίας στους γηπεδούχους) και την παράδοση που θέλει την «οικοδέσποινα» ομάδα να σηκώνει το τρόπαιο έδειξαν από την πρώτη στιγμή ποιος θα είναι το ...αφεντικό. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να προηγείται ακόμη και 7-3 και 9-5 και θα μπορούσε κάλλιστα να διασύρει τη Χόνβεντ, αν δε χαλάρωνε σε ορισμένες φάσεις προς το τέλος. Τα επτάλεπτα: 1-2, 3-1, 3-1, 2-3.

Ολυμπιακός: Καλακόνας 3, Χατζής 2, Χατζηθεοδώρου 2, Θωμάκος, Πλατανίτης.

Χόνβεντς: Τοτ 2, Μπάρανι 2, Τάκατς 2, Γιάγκερ.

  • Την τρίτη θέση του φετινού «Τσάμπιονς Καπ» κατέλαβε η Ποζίλιπο που επικράτησε της περσινής πρωταθλήτριας Γιουγκ Ντουμπρόβνικ με 8-7.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ