Τρίτη 28 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΤΕΛΙΚΟΣ Α1
«Αγκάλιασε» τον τίτλο

Μια ανάσα πριν την επιστροφή του στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι», αν και κατά τη διάρκεια της χρονιάς θεωρούνταν αουτσάιντερ, στα πλέι οφ έδειξαν μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο. Ετσι λοιπόν μετά και τη δεύτερη νίκη επί της ΑΕΚ με 75-70 στο ΣΕΦ, βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάκτηση του νταμπλ (αφού ήδη έχουν κατακτήσει το Κύπελλο), καθώς χρειάζονται μια νίκη σε τρία παιχνίδια. Αντίθετα η Ενωση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, αφού μετά το πλεονέκτημα έδρας που έχασε από την ήττα στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, τώρα θα πρέπει να σημειώσει τρεις συνεχόμενες νίκες προκειμένου να κάνει... το θαύμα και να αναδειχτεί πρωταθλήτρια.

Στο άδειο ΣΕΦ (αφού ο αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών), η ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς σε ένα κακό αγώνα από πλευράς θεάματος ήταν κυρίαρχη. Ο Ολυμπιακός στηρίχτηκε στους Ρισασέ, Φορντ και Ντε Μιγκέλ προηγήθηκε ακόμη και με διαφορά 19 πόντων (50-31), απέναντι σε μία ΑΕΚ που «ξύπνησε» αργά, μείωσε στους 3 πόντους (67-64), αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Φορντ 15 (1), Αμανατίδης 4, Ρισασέ 16, Ντε Μιγκέλ 10, Φόρεστ 4, Παπαλουκάς 13 (1), Νικαγκμπάτζε, Παπανικολάου, Φέμερλινγκ 5, Τόμιτς 5 (1), Μπουντούρης 2.

ΑΕΚ: Χόλντεν 16 (3), Καρ 4, Ντικούδης 17, Χατζής 14 (3), Κακιούζης 11, Κικίλιας, Ταπούτος, Ζήσης 1, Πασχάλης 2, Μπιλμπά 2, Μπετς 4.

Το επόμενο παιχνίδι των δυο ομάδων θα γίνει αύριο στο ΟΑΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ