Τρίτη 28 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Δυσάρεστα απρόοπτα

Λίγα εικοσιτετράωρα απομένουν μέχρι να ξεκινήσει η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη. Μέχρι τότε, πρώτη προτεραιότητα όλων των Εθνικών ομάδων είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ομως, τα φιλικά παιχνίδια που ως συνήθως γίνονται τις τελευταίες μέρες πριν το εναρκτήριο λάκτισμα, μπορεί να κρύβουν και δυσάρεστες εκπλήξεις. Ενα τέτοιο περιστατικό συνέβη και στον Ζινεντίν Ζιντάν, που τραυματίστηκε στον αγώνα με τη Νότια Κορέα. Ο Γάλλος άσος ένιωσε πόνους ύστερα από ένα χτύπημα που δέχτηκε στο μηρό, αποδείχτηκε σοβαρό και θα του στερήσει τη συμμετοχή στα δύο πρώτα παιχνίδια της Γαλλίας με τη Σενεγάλη και την Ουρουγουάη.

Στο ιατρικό δελτίο των ομάδων τους έχουν προστεθεί τα ονόματα των Φ. Ιντζάγκι, Μακ Ατίρ και Κανίγια. Ο πρώτος τραυματίστηκε στο γόνατο σε αγώνα προετοιμασίας απέναντι στην πρωταθλήτρια Ιαπωνίας, Κασίμα Ατλες, και γίνεται αγώνας δρόμου για να προλάβει το πρώτο παιχνίδι της Ιταλίας. Παρόμοια είναι η περίπτωση του Μακ Ατίρ. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής του ΕΪΡΕ χτύπησε σε πρόσφατο φιλικό αλλά υπάρχουν βάσιμες ελπίδες πως θα αποθεραπευτεί γρήγορα. Τέλος, η συμμετοχή του Κανίγια στην πρεμιέρα είναι εξαιρετικά αμφίβολη καθώς ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας της Αργεντινής, Μαρσέλο Μπιέλσα, δεν μπορεί να υπολογίζει σε αυτόν.

Ρεβανσιστικοί λόγοι οδήγησαν τη ΦΙΦΑ να απορρίψει για άλλη μια φορά το αίτημα της Αργεντινής να αποσύρει τη φανέλα με το νούμερο «10» προκειμένου να τιμηθεί ο «μεγάλος» Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Η ηγεσία της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου δε συγχωρεί στο μεγάλο ποδοσφαιριστή το γεγονός ότι έχει γνώμη (εναντίον τους), τη λέει και δεν προσκυνάει με τίποτα. Ασφαλώς επίσης δε συγχωρέθηκε ποτέ η εξύμνηση του Κάστρο... Ετσι, η ΦΙΦΑ κρίνει με δυο μέτρα και δυο σταθμά αφού σ' άλλες περιπτώσεις έχει επιτρέψει την απόσυρση φανέλας. Πάντως, για να «χρυσώσει το χάπι» άφησε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο μέλλον. Στο Μουντιάλ που ξεκινάει την Παρασκευή τη φανέλα θα φορέσει ο Ορτέγκα.

  • Ο Κύρος Βασσάρας ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα Κίνας-Κόστα Ρίκα για την πρώτη φάση. Διαιτητής στην αυλαία της διοργάνωσης (Γαλλία-Σενεγάλη) ορίστηκε ο Αλί Μπουσαΐμ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ