Τετάρτη 29 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΡΙΚΟΜΕΞ»
Στις 4 του Ιούνη η εκδίκαση των αγωγών

Μέσα σε κλίμα έντασης αναβλήθηκε χτες στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, η εκδίκαση της αγωγής της πρώην εργαζόμενης της «ΡΙΚΟΜΕΞ» Εύης Σοφίλου, η οποία στρέφεται εναντίον της διοίκησης της εταιρίας, διεκδικώντας αποζημίωση 1,2 δισ. δρχ. για τις σωματικές βλάβες και την ψυχική οδύνη που υπέστη, καθώς είχε μείνει δύο εικοσιτετράωρα κάτω από τα ερείπια του εργοστασίου, όταν κατέρρευσε στο σεισμό της 7-9-1999. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάσισε τη συνεκδίκαση της συγκεκριμένης αγωγής την ερχόμενη Τρίτη μαζί με άλλες πέντε, στις οποίες είχε αρχικά δώσει αναβολή για το Φλεβάρη του 2003.

Σκηνές ντροπής και θλίψης σημάδεψαν και πάλι τη σύντομη διαδικασία, με τους εργαζόμενους της «ΡΙΚΟΜΕΞ» να συμπαραστέκονται με πείσμα στους εργοδότες τους και να προπηλακίζουν τους επιζήσαντες συναδέλφους τους και τους συγγενείς των νεκρών, φοβούμενοι πως, αν υποχρεωθεί η εταιρία να αποζημιώσει τα θύματα, το εργοστάσιο θα κλείσει και οι ίδιοι θα μείνουν χωρίς δουλιά.

«Κινδυνεύουμε να χάσουμε τη δουλιά μας», φώναζαν κάποιοι από αυτούς.

«Εμείς χάσαμε τους ανθρώπους μας, ντροπή σας!» τους απαντούσαν δικαιολογημένα οι συγγενείς των θυμάτων.

«Δεν ντρέπεσαι; Εγώ την αδελφή σου, που δουλεύαμε μαζί, δεν την έχω ξεχάσει!», είπε η ενάγουσα σε έναν άντρα που διαμαρτυρόταν έντονα για την αγωγή της, παρόλο που και αυτός είχε θύμα μέσα στην ίδια του την οικογένεια.

Παρέμβαση υπέρ των αδικοχαμένων εργαζομένων της «ΡΙΚΟΜΕΞ» έκανε η ΓΣΕΕ μέσω του προέδρου της, ο οποίος δήλωσε: «Θεωρούμε ότι δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας. Υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες των υπευθύνων και μια καθυστέρηση στην απόδοση της δικαιοσύνης, γιατί με τους ρυθμούς που ακολουθούνται ίσως οδηγηθούν τα πράγματα σε παραγραφή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ