Πέμπτη 6 Μάρτη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
«Σόου» και νερό στον μύλο της συγκάλυψης

Σε «σόου» επιδόθηκαν οι αρχηγοί άλλων κομμάτων, ενώ όλοι μα όλοι δεν έκαναν καμία αναφορά στις πραγματικές αιτίες του εγκλήματος, εμφανίζοντας ως τάχα δικαίωση των νεκρών το να «αλλάξει ο Μανωλιός», συνεχίζοντας στις «ράγες» της ίδιας πολιτικής.

Ο Κυρ. Βελόπουλος, σε μία ακόμα κοινοβουλευτική παράσταση, είπε: «Εχει ανέβει σε τρένα ο πρωθυπουργός; Ποτέ στη ζωή του! Εχει ιδιωτικό αεροσκάφος - το κρατικό "Falcon" - ο κύριος πρωθυπουργός, και δεν το λέω εγώ αυτό, το λένε οι συνδικαλιστές του ΟΣΕ. Δεν ξέρουν πόσοι ήταν μέσα στο τρένο». Και πρόσθεσε πως «ο πρωθυπουργός στην ομιλία του είπε ότι οι διαδηλωτές δεν θέλουν την πτώση της κυβέρνησης. Να πάει τώρα σε εκλογές, να αποφασίσει ο ελληνικός λαός τι θέλει και τι δεν θέλει», επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για άμεσες εκλογές.

Κριτική στον Μητσοτάκη για την τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής έκανε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλ. Χαρίτσης, ζητώντας του να παραιτηθεί. Αναφερόμενος στα περί «αξιολόγησης» των δημοσίων υπαλλήλων, είπε ότι ο πρωθυπουργός «επιστρέφει στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Ηρθατε να θυμηθείτε τις κάτω και τις πάνω πλατείες. Να στοχοποιήσετε τους δημοσίους υπαλλήλους». Και το είπε αυτό ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε διαλύσει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στο Δημόσιο και είχε υλοποιήσει την «αξιολόγηση» από εκεί που την άφησε η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. «Θα μείνει στην Ιστορία η κυβέρνηση για την αλαζονεία της και τον αυταρχισμό της. Παραιτηθείτε και αφήστε την κοινωνία να αναπνεύσει οξυγόνο», κατέληξε, δείχνοντας πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι σε σχέση με το μήνυμα των μεγαλειωδών απεργιακών συγκεντρώσεων.

Ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών επέρριψε για το δυστύχημα των Τεμπών ο Β. Στίγκας, πρόεδρος των φασιστοειδών που αυτοαποκαλούνται «Σπαρτιάτες», στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, αφήνοντας φυσικά εκτός κάδρου τον «ένοχο», την πολιτική που υπηρετεί το κέρδος, και υποστηρίζοντας ότι το έγκλημα των Τεμπών «ήταν αποτέλεσμα διαχρονικής ανικανότητας, κομματικών ρουσφετιών και εγκληματικής αδιαφορίας».

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου, σε ένα ακόμα κοινοβουλευτικό τηλεοπτικό «σόου», αναφέρθηκε κι αυτή - όπως και οι υπόλοιποι από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά - στους «λόγους για τους οποίους πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση».

Για «Προανακριτική συγκάλυψης» έκανε λόγο ο Δ. Νατσιός της «Νίκης», ενώ επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και στα υπόλοιπα κόμματα ότι καταγγέλλουν την κυβέρνηση αλλά με την Προανακριτική αυτό που καταγγέλλουν το συγκαλύπτουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοκορομαχία συγκάλυψης των αποτελεσμάτων της «απελευθέρωσης» (28/2/2025)
Σπεκουλάρουν πάνω στο έγκλημα των Τεμπών (7/2/2025)
Κατηγορητήριο για ό,τι τους ...βολεύει (2/4/2024)
Προκλητική αθώωση της ΕΕ για το έγκλημα από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ (21/3/2024)
Θλιβερό σόου από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να κρύψουν την ενοχή τους για το έγκλημα στα Τέμπη (31/3/2023)
Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις, αφήνοντας στο απυρόβλητο το πραγματικό σκάνδαλο (19/9/2019)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ