Τετάρτη 26 Μάρτη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΣΕΧΙΑ
Μεγάλη φωτιά σε στρατιωτική βιομηχανία

Μεγάλες διαστάσεις εμφανιζόταν να έχει πάρει πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το πρωί (λίγο πριν τις 9 τοπική ώρα) στην κεντρική Τσεχία, σε μονάδα παραγωγής του ομίλου STV, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός ατόμου.

Σύμφωνα με διάφορα ΜΜΕ, η φωτιά προκλήθηκε μετά από έκρηξη στο συγκρότημα «Policske Strojirny», σε ένα από τα κτίρια του ομίλου στην περιοχή Πόλιτσκα, 150 χλμ. από την πρωτεύουσα Πράγα. Σχετικά ρεπορτάζ έκαναν λόγο για επικίνδυνα υλικά (π.χ. ΤΝΤ) που χρησιμοποιούνται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, ενώ ο τραυματίας φερόταν να έχει μεταφερθεί στα Επείγοντα του Νοσοκομείου «Olomouc», σε σοβαρή κατάσταση.

Ο συγκεκριμένος όμιλος ειδικεύεται στην κατασκευή πυρομαχικών μεγάλου διαμετρήματος αλλά και επισκευών στρατιωτικού εξοπλισμού, και συγκαταλέγεται στις βιομηχανίες που προμηθεύουν πυρομαχικά στην Ουκρανία. Μέχρι αργά το απόγευμα δεν ήταν σαφές αν η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ ενδεικτικό της ανησυχίας είναι ότι έκλεισαν για ώρες οδικοί άξονες.

Πληροφορίες ορισμένων ΜΜΕ συνέδεαν την έκρηξη με «τεχνικό λάθος». Τον περασμένο Γενάρη έξι εργάτες είχαν τραυματιστεί μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο της «Rheinmetall» στην Ισπανία, που επίσης προμηθεύει με οπλισμό την Ουκρανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org