Παρασκευή 31 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 51
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Δραστηριότητες της «Συμπαράταξης»

Σημαντικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνει τις επόμενες μέρες η «Συμπαράταξη για την Αθήνα». Παρεμβαίνει για τα προβλήματα των ναρκωτικών, του νερού, της αντισεισμικής θωράκισης και φυσικά τα προβλήματα των γειτονιών. Συγκεκριμένα:

  • Σήμερα Παρασκευή, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στο Φεστιβάλ ενάντια στα ναρκωτικά, το οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών Αθήνας, στις 6:30 μμ στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Την Κυριακή, στις 11 πμ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση κατοίκων στην πλατεία Πλυτά στη Γούβα Παγκρατίου.
  • Τη Δευτέρα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου (γραφεία «Συμπαράταξης», Κ. Παλαιολόγου 9, 12 μ) για το πάντα επίκαιρο ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης. Θα δημοσιοποιήσει για άλλη μια φορά τα μέτρα που χρειάζεται να παρθούν άμεσα. Νωρίτερα (7 πμ), την ίδια μέρα θα περιοδεύσει στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στη Λαμπρινή, όπου θα συνομιλήσει με εκπροσώπους των εργαζομένων και της διεύθυνσης.
  • Την Τρίτη 4/6, στις 18:30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (αιθ. «Αντώνη Τρίτση», Ακαδημίας 60) η «Συμπαράταξη» διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 - Οι επιπτώσεις στην Αθήνα και τους κατοίκους»). Την κεντρική εισήγηση θα κάνει ο Σπ. Χαλβατζής. Θα συντονίσει ο αρχιτέκτονας Κ. Καρύδης.

Θα αναπτυχθούν οι ακόλουθες ενότητες: «Περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην πόλη» από τη Ρ. Λευκαδίτου, αρχιτέκτονα. «Επιχειρησιακό σχέδιο Ολυμπιακών Αγώνων Δήμου Αθηναίων» από το Στ. Λάμπρου, δημοτικό σύμβουλο. «Ολυμπιάδα και μεταφορές στην Αθήνα» από το Γ. Σαρηγιάννη, καθηγητή Πολεοδομίας του ΕΜΠ. «Ολυμπιάδα και νέες εργασιακές σχέσεις» από τον Δ. Κεκάι, ταμία του Παραρτήματος εργαζομένων του Συνδικάτου Οικοδόμων στο Ολυμπιακό Χωριό. «Εθελοντισμός για το 2004 ή εθελοντισμός για κοινωνική αλληλεγγύη», από το Μ. Αθανασίου, περιβαλλοντολόγο, στέλεχος της οργάνωσης ΝΕΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ - ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ. «Πολιτιστική Ολυμπιάδα, από την ιδέα στην εκμετάλλευση», από τη δημοτική σύμβουλο Ζ. Βαλάση. «Ολυμπιακοί Αγώνες, ψέματα και αλήθειες» από τον γυμναστή - προπονητή και παλιό πρωταθλητή Π. Παπαγεωργίου. Και «Ολυμπιακοί Αγώνες, δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες», από το Γ. Ρούσση, καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου. Θα ακολουθήσει συζήτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ