Παρασκευή 31 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 50
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΙΜΟΥ
Με το Χρ. Δουρίδα στη μάχη των εκλογών

Ο Χρ. Δουρίδας
Ο Χρ. Δουρίδας
Ο Χρήστος Δουρίδας είναι ο υποψήφιος δήμαρχος της Αγωνιστικής Δημοκρατικής Ενότητας στο Δήμο Αλίμου. Την περασμένη Δευτέρα έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης με θέματα τον απολογισμό της δράσης της παράταξης, τον προγραμματισμό της δουλιάς της μέχρι τις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη και την ανακήρυξη του υποψήφιου δημάρχου.

Τον υποψήφιο δήμαρχο παρουσίασε η πρώην δημοτική σύμβουλος και μέλος της γραμματείας της παράταξης Δήμητρα Σαρδέλη. Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Χρήστος Δουρίδας ο οποίος αναφέρθηκε στη δράση της παράταξης όλη την προηγούμενη τετραετία. Οπως τόνισε, τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης ήταν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων των δημοτών, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση σ' αυτές που είχαν σχέση με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τις ιδιωτικοποιήσεις. Το πρόβλημα με την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας εντοπίζεται κύρια στην ιδιωτικοποίηση που προχωράει με γοργούς ρυθμούς η κυβέρνηση, μέσω της θυγατρικής εταιρίας του ΕΟΤ της ΕΤΑ ΑΕ, της παραλίας του Αλίμου, της πλαζ και του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού. Από τον ομιλητή τονίστηκε ιδιαίτερα η ευθύνη της δημοτικής αρχής η οποία, αντί να σταθεί στο πλευρό των κινητοποιήσεων των δημοτών και των φορέων τους, πιστή στις κυβερνητικές επιλογές ανέλαβε το ρόλο του... εκλαϊκευτή στους δημότες της πόλης, των αποφάσεων της κυβέρνησης. Τονίστηκε επίσης ιδιαίτερα η απουσία από το δημοτικό συμβούλιο από το 1994 και μετά της φωνής της αγωνιστικής διεκδίκησης, της φωνής που προέρχεται και εκπροσωπεί τα συμφέροντα και τις αγωνίες των δημοτών, μιας φωνής πραγματικού συμπαραστάτη στους αγώνες των δημοτών για την επίλυση των προβλημάτων τους. Κύρια αιτία όπως αναφέρθηκε είναι το απαράδεκτο εκλογικό σύστημα με το οποίο διεξάγονται οι δημοτικές εκλογές. Επίσης τονίστηκε ότι και στο β' γύρο των εκλογών με την ίδια μαχητικότητα και αποφασιστικότητα της πρώτης Κυριακής θα σταλεί μήνυμα καταδίκης της εφαρμοζόμενης πολιτικής στο Δήμο όλη την προηγούμενη οκταετία.

Κατόπιν το λόγο έλαβαν αρκετοί ομιλητές, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε επιμέρους προβλήματα του Αλίμου, τονίζοντας την ιδιαίτερη προσπάθεια που κατέβαλε η Αγωνιστική Δημοκρατική Ενότητα ώστε στις εκλογές του Οκτώβρη οι ζωντανές και υγιείς δυνάμεις της πόλης να εκφραστούν μέσα από ένα αγωνιστικό ενωτικό συνδυασμό ελπίδας και προοπτικής.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ