Παρασκευή 31 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Ομόφωνα ορίστηκε το νέο ΕΣΡ

Με ομόφωνη απόφασή της η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προχώρησε στον ορισμό του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του Συντάγματος.

Οπως ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης το νέο ΕΣΡ είναι το εξής:

Πρόεδρος: Ι. Λασκαρίδης, τέως αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Αντιπρόεδρος: Δ. Χαραλάμπης, καθηγητής πολιτικής επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μέλη: Ιρις Αυδή, δικηγόρος - συγγραφέας, Ε. Δεμίρη, δημοσιογράφος, Α. Καρράς, καθηγητής ποινικού δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ρ. Μορώνης, δημοσιογράφος και Γ. Παπακώστας, καθηγητής λογοτεχνίας και γλώσσας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Απ. Κακλαμάνης παρουσιάζοντας το νέο ΕΣΡ τόνισε ότι η ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής εξοπλίζει το Συμβούλιο με τη στήριξη όλου του πολιτικού κόσμου και ζήτησε από την κοινωνία να το στηρίξει ουσιαστικά. Ανέφερε ότι για τη λήψη της ομόφωνης απόφασης λήφθηκε υπόψη η έξωθεν καλή μαρτυρία και ο κοινωνικός ρόλος των νέων μελών, τα οποία θα έχουν ανεξαρτησία γνώμης και θα αντισταθούν στα ποικίλα συμφέροντα που υπάρχουν στο χώρο των ΜΜΕ.

Σχετικά με το θέμα ο Αντ. Σκυλλάκος που μετείχε εκ μέρους του ΚΚΕ στη Διάσκεψη των Προέδρων, είπε στο «Ρ» ότι το ΚΚΕ έδωσε τη συγκατάθεσή του για τη νέα σύνθεση του ΕΣΡ προσδοκώντας ότι τα μέλη του θα μπορέσουν να αντισταθούν στις πολυποίκιλες πιέσεις που ασκούνται στο χώρο των ΜΜΕ. Υπενθύμισε δε, ότι το ΚΚΕ είχε διαφωνήσει με το συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος που προβλέπει τον τρόπο συγκρότησης του ΕΣΡ και είχε προτείνει αυτό να απαρτίζεται από εκπροσώπους κομμάτων και μαζικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ