Με στόχο η 9η Απρίλη να αποτελέσει έναν ακόμα σταθμό μαζικής απεργιακής «συνάντησης» των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με όλο τον λαό, αποφασίστηκε και ο παρακάτω σχεδιασμός, όπως τον εισηγήθηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Σκόκας:
-- Παρέμβαση ενάντια στον πλειστηριασμό κατοικίας αύριο Παρασκευή, στις 11 π.μ. μπροστά στη Eurobank.
-- Αγωνιστική παρέμβαση - παράσταση διαμαρτυρίας των φορέων σε Περιφέρεια και δήμο τη Δευτέρα 7 Απρίλη, για το ζήτημα υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών που διαπερνούν την πόλη.
-- Συνέντευξη Τύπου των φορέων με θέμα την απεργία, τη Δευτέρα 7 Απρίλη στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
Στη μεγάλη ορμή που έδωσε στον αγώνα και στο κλίμα ξεσηκωμού στην πόλη το γεγονός ότι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί επαγγελματοβιοτέχνες βρέθηκαν στους δρόμους του αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους και τον λαό της πόλης, απέναντι στην πολιτική που γεννά και συγκαλύπτει εγκλήματα και που εξοντώνει και τους ίδιους, αναφέρθηκε ο Αγης Τριγάζης, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.
Την ανάγκη συνέχισης και ενίσχυσης του συντονισμού μεταξύ των φορέων της πόλης - που όπως ειπώθηκε αποτελεί μεγάλη κατάκτηση για την οργάνωση της πάλης - τόνισε η Δήμητρα Μπαράτση, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης, σημειώνοντας ότι «αυτός ο συντονισμός πρέπει να δυναμώσει μέσα στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, όπως στην απεργία».
Το ίδιο επεσήμανε και ο Θάνος Κουτσιούκης, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη διεκδίκηση των φορέων να υπογειοποιηθούν οι γραμμές, αναδεικνύοντας ότι το «κόστος» που επικαλούνται κυβέρνηση και τοπικές αρχές «τελικά κοστίζει ανθρώπινες ζωές».
Τη στήριξη των αγροτών στην οργάνωση της απεργίας και σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία δήλωσε ο Νίκος Μπαντόγιας εκ μέρους της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, προσθέτοντας ότι «η ίδια πολιτική που γεννά "Τέμπη" είναι εκείνη που ξεκληρίζει τους αγρότες από τα χωράφια τους».
Εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζόμενων ΟΤΑ Λάρισας, ο Ζήσης Γκαραλιάκος τόνισε ότι «χρειάζεται σύγκρουση με την πολιτική του κέρδους, στον βωμό της οποίας ο κλάδος θρηνεί συναδέλφους σχεδόν καθημερινά».
«Προετοιμάζοντας την απεργία οργανώνουμε εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς στον κλάδο του Μετάλλου. Συζητώντας με τους συναδέλφους συναντάμε την ανησυχία τους για όσα ζούμε στους χώρους εργασίας, όπου δεν παίρνονται μέτρα ασφάλειας, γιατί "κοστίζουν"», είπε ο Ιάσονας Ακρίβος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Μετάλλου.
«Εχουμε μεγαλύτερη πείρα πλέον. Πολλοί εργαζόμενοι κάνανε το βήμα για πρώτη φορά και απήργησαν στις 28 Φλεβάρη. Συνεχίζουμε οργανώνοντας την απεργία και τον αγώνα του σωματείου μας σε μεγάλους χώρους δουλειάς του κλάδου του Φαρμάκου, για την υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς», τόνισε ο Γιάννης Γεωργούλας εκ μέρους του Συνδικάτου Εργαζομένων στο Φάρμακο.
«Εμείς παίρνουμε ψίχουλα στο όνομα των "δημοσιονομικών αντοχών της οικονομίας" ενώ δίνονται δισεκατομμύρια σε πολεμικούς σκοπούς», σημείωσε ο Ανδρέας Νταής, πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Λογιστών Λάρισας.
Στη σημαντική πείρα από τις μεγάλες απεργιακές μάχες στον κλάδο των Κατασκευών, που είχε ως αποτέλεσμα την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης για τους οικοδόμους, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Τζιμούλης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, όπως και στο γεγονός ότι «η εργοδοσία του κλάδου μετράει ανάπτυξη και εμείς καθημερινά "Τέμπη" στους χώρους εργασίας, στις οικοδομές. Δεν θα συμβιβαστούμε με αυτήν την κατάσταση!».
Στις επικίνδυνες συνθήκες όπου κάνουν μάθημα οι μαθητές στα σχολεία της πόλης, προδιαγράφοντας νέα «Τέμπη» καθημερινά, στάθηκε ο Γιάννης Παναγιώτου, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Λάρισας, επισημαίνοντας ότι «με τον συντονισμένο αγώνα μας δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας να κινδυνεύουν στο ίδιο τους το σχολείο». «Είμαστε δίπλα και συμμετέχουμε δυναμικά στους αγώνες που κάνουν οι γονείς μας και οι καθηγητές. Ετσι θα γίνει και στην απεργία, για να διεκδικήσουμε σχολεία που θα μας μορφώνουν και όχι να πέφτουν τα ταβάνια στα κεφάλια μας», είπε και ο Κώστας Ματούλας εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών. Αυτό ανέδειξε και ο Κώστας Κουμαντζέλης, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικός, ο οποίος διώκεται για τη συμμετοχή του στην απεργία - αποχή από την «αξιολόγηση», συμπληρώνοντας ότι «όσοι αντιστέκονται σε αυτό διώκονται με πειθαρχικά». Ενώ ο Χρήστος Μπήκας, μέλος του ΣΕΠΕ «Κωνσταντίνος Κούμας», ανέφερε πως «τη μεγάλη απεργιακή μάχη τη δώσαμε από κοινού με τους γονείς και με τους μαθητές, και αυτό θα κάνουμε και τώρα μπροστά στην απεργία στις 9 Απρίλη».
«Ο αγώνας μας στριμώχνει την κυβέρνηση», είπε ο Κώστας Στεφανίδης εκ μέρους των φοιτητικών συλλόγων Λάρισας, προσθέτοντας ότι «η απεργιακή μάχη είναι ευκαιρία να δυναμώσει κι άλλο ο φόβος τους, αλλά και η δική μας οργάνωση απέναντι στις εγκληματικές συνθήκες που ζούμε στις εστίες, που σπουδάζουμε χωρίς καθηγητές, χωρίς υποδομές που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας».