Από τη μαζική συμμετοχή του κόσμου |
Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή την πρόσφατη - τέταρτη κατά σειρά - πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον χώρο, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση στους κατοίκους και αναδεικνύοντας τον κίνδυνο που υπάρχει, να καούν ακόμα και σπίτια στο κέντρο της πρωτεύουσας! Γεγονός που έχει επισημάνει με σχετική Ερώτησή του στη Βουλή το ΚΚΕ.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκε ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», εκφράζοντας την πλήρη στήριξή του στο αίτημα των κατοίκων για αξιοποίηση του χώρου προς όφελος των δημοτών, καθώς και για κατασκευή σχολείου στο διπλανό οικόπεδο, απόφαση που εκκρεμεί εδώ και 30 χρόνια!
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας απαιτεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας να απορρίψει τις ενστάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος, που μετά και την τροποποίηση από τον δήμο εισηγείται να ριχτεί μπετόν 7.840 τ.μ. Να δεχτεί τις ενστάσεις των κατοίκων, να ευθυγραμμιστεί με τις διαχρονικές αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου της 5ης Δημοτικής Κοινότητας, να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας σύμφωνα με το ΦΕΚ 642/Δ/1993 και να απαιτήσει από το ελληνικό Δημόσιο τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου, όπως έχει γίνει σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα, για να δημιουργηθεί ένας χώρος 20 στρεμμάτων με σχολεία, κέντρο νεότητας, πεζόδρομο, κτίρια αρχιτεκτονικά μνημεία, χώρους αναψυχής και εξωτερικής άθλησης - γήπεδο μπάσκετ, και με πράσινο υψηλής βλάστησης.
Eurokinissi |
Ο Χ. Βουρδουμπάς μιλάει στους κατοίκους |
Οι συγκεντρωμένοι διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.