Παρασκευή 31 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η βία γνώρισμα κάθε κυβέρνησης με αντιλαϊκή πολιτική

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι οι συνδικαλιστές δεν άσκησαν συνδικαλιστική δράση, αλλά βία και υπογράμμισε επ' αυτού: «Εγώ ξέρω κατ' αρχήν ότι υπάρχουν 34 αγωνιστές που πήγαν στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και άλλοι 13 στα νοσοκομεία και πολλοί άλλοι είναι χτυπημένοι και δεν πήγαν πουθενά.

Δεν είναι όμως εκεί το ζήτημα, δε μετριέται με τον ισολογισμό των τραυματιών. Η βία εξασκείται από την κυβέρνηση και την κάθε κυβέρνηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Και εξασκείται και με τα ματ και με τα γκλομπς και με τα όπλα και με τις παρακολουθήσεις και με την αντιλαϊκή πολιτική.

Απλώς επιδιώκουν να βιάσουν την ίδια τη θέληση του εργαζόμενου να ζήσει καλύτερα. Αυτοί είναι οι βιαστές της λαϊκής θέλησης και κλέφτες και της λαϊκής ψήφου. Είναι η νόμιμη γι' αυτούς κλοπή, που γίνεται με τα διάφορα μέσα εξαναγκασμού και εξαγοράς.

Οι λαοί ποτέ δε χρησιμοποιούν τη βία πρώτοι. Πολύ περισσότερο που οι απεργοί και οι συγκεντρωμένοι χτες ήταν εντελώς άοπλοι, μπροστά σε ένα σώμα ειδικά εκπαιδευμένων. Οι απεργοί εκπαιδεύονται στους αγώνες της απεργίας. Αυτοί εκπαιδεύονται να ανοίγουν κεφάλια απεργών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ