Σάββατο 1 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 54
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΔΑΝΙΑ
Η ώρα των σκληρών

Η νίκη έκπληξη της Σενεγάλης επί της Γαλλίας στην πρεμιέρα του Μουντιάλ αλλάζει κατά πολύ τους ρόλους στο δεύτερο παιχνίδι του ομίλου μεταξύ της Δανίας και της Ουρουγουάης. Πλέον τα πάντα είναι ανοιχτά για την πρώτη θέση του Α` ομίλου που μέχρι χτες έδειχνε να είναι καπαρωμένοι από τους «τρικολόρ». Ομως τόσο η ήττα όσο και η εμφάνιση των παγκόσμιων πρωταθλητών δίνει ομολογουμένως το δικαίωμα στους άλλους να ελπίζουν.

Πάντως, εκτός από αυτά οι δυο ομάδες έχουν να λύσουν και τις δικές τους διαφορές σήμερα. Διαφορές που έχουν τη ρίζα τους 16 χρόνια πίσω, όταν στο Μουντιάλ του Μεξικού στην πρώτη φορά στην ιστορία που συναντήθηκαν οι «Βίκινγκς» είχαν επικρατήσει με το βαρύ 6-1 έχοντας στη σύνθεσή τους το σημερινό προπονητή της ομάδας Μόρτεν Ολσεν και τον βοηθό του Μίκαελ Λάουντρουπ. Οπως και να έχουν τα πράγματα πάντως, το παιχνίδι ούτως ή άλλος είναι αμφίρροπο, ενώ θα πρέπει να αναμένονται και μερικές... κλοτσιές παραπάνω αφού οι δυο ομάδες έχουν το χαρακτήρα των πιο... σκληροτράχηλων.

Οι Δανοί δεν αντιμετωπίζουν κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, αφού και ο Μάρτιν Γιόργκενσεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Σημειώνεται ότι η συνάντηση έχει και ελληνικό χαρακτήρα αφού στην αποστολή των «Ρόλιγκανς» είναι και οι δυο παίκτες του Παναθηναϊκού Χένρικσεν και Μίκελσεν με τον πρώτο να αναμένεται να ξεκινήσει το παιχνίδι.

Αντίθετα, στην άλλη πλευρά οι Ουρουγουανοί θα στερηθούν των υπηρεσιών του Φαμπιάν Ο' Νιλ που τραυματίστηκε στην προπόνηση, ενώ το ευχάριστον για τον τεχνικό της «Σελέστε» Βίκτορ Πούα είναι ότι επιστρέφει ο ο Αλβάρο Ρεκόμπα. Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Σαντ Μάνε από το Κουβέιτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ