Σάββατο 1 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 54
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Ξεχωρίζουν οι ευρωπαϊκές κόντρες

Οι δυο ευρωπαϊκές κόντρες κλέβουν την παράσταση στην αυριανή τρίτη ημέρα του Μουντιάλ. Για τον ΣΤ` όμιλο η Αγγλία θα κοντραριστεί με τη Σουηδία σε ένα κρίσιμο αγώνα για τη συνέχεια των δυο ομάδων ενώ για τον Β` όμιλο σε μια μονομαχία που θεωρητικά μοιάζει ισοδύναμη η Ισπανία θα αντιμετωπίσει τη Σλοβενία. Λατινομαερικάνοι εναντίον Αφρικανών είναι η εικόνα των άλλων δυο παιχνιδιών της ημέρας όπου η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει τη Νιγηρία και η Παρουγουάη τη Νότιο Αφρική.

ΑΓΓΛΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ

Απο την αρχή στα δύσκολα μπαίνουν Αγγλία και Σουηδία αφού από το αποτέλεσμα της αναμέτρησής τους για τον ΣΤ` Ομιλο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου από μεριά της Αργεντινής θα κριθεί μια εκ των δυο προνομιούχων θέσεων του ομίλου.

Τα «λιοντάρια» του Σβεν Γκοραν Ερικσον ελπίζεις φέτος να πραγματοποιήσουν την καλύτερη πορεία της «γηραιάς Αλβιόνας» τα τελευταία χρόνια. Ο Σουηδός προπονητής ετοιμάζει τα πλάνα του πριν τις... εξετάσεις και βλέπει τα προβλήματά του να λύνονται ένα ένα. Ο Ντέιβιν Μπέκαμ είναι πλέον απόλυτα έτοιμος ενώ και Κίρον Ντάιερ ξεπέρασε το πρόβλημα του τραυματισμό του.

Επιστροφές όμως έχουμε και στη Σουηδία αφού ο Λιούνγκμπεργκ τέθηκε στη διάθεση των ομοσπονδιακών τεχνικών Σέντεμπεργκ-Λάγκερμπακ.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΝΙΓΗΡΙΑ

Τα ψέματα τελείωσαν για την Αργεντινή που καλείται πλέον να αποδείξει και στην πράξη αυτό που πολλοί εδώ και μερικούς μήνες λένε. Οτι είναι το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τροπαίου. Οι παίκτες του Μπιέλσα προσπαθούν να κλείσουν τα αυτιά τους σε όλα αυτά και δηλώνουν ιδιαίτερα προσγειωμένοι για την πρεμιέρα των αγώνων τους. Αλλωστε οι έμπειροι διεθνείς των «Μπιακοτσελέστε» ξέρουν πολύ καλά ότι οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες όπως για παράδειγμα την.... πάτησαν οι προκάτοχοί τους το 1990 από το Καμερούν (1-0 στο Μουντιάλ της Ιταλίας). Αλλωστε και η εικόνα των τελευταίων φιλικών δεν ήταν αυτή που επιθυμούσαν οι υπεύθυνοι της Αργεντινής αλλά όπως δηλώνουν και οι ίδιοι αυτό δεν αποτελεί κριτήριο αφού η ομάδα την ώρα που πρέπει θα είναι έτοιμη. Στη Νιγηγρία ετοιμάζονται για τον πρώτο τους αγώνα χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Οπως τόνισε και ο τεχνικός της ομάδας «στο παιχνίδι θα παίξουν 11 εναντίον 11».

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Η κόντρα των «ταυρομάχων» με τους Σλοβένους μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην πρεμιέρα του Β` ομίλου που τα πράγματα μοιάζουν να είναι ανοιχτά για τις τρεις ομάδες τουλάχιστον που συμμετέχουν. Οι Ισπανοί προσπαθούν να αποβάλουν φέτος το χαρακτήρα της «απρόβλεπτης» ομάδας. Ο Χώσε Καματσο θέλει να αποδείξει ότι διαθέτει ένα σταθερό και παράλληλα ισχυρό σύνολο στηριζόμενος σε μια πολύ καλή... φουρνιά Ισπανών παικτών. Πάντως ο Ισπανός τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του τον Λούκε ο οποίος τελικά ξεπέρασε τον τραυματισμό τους. Αλλωστε μετά τον τραυματισμό του Μοριέντες την Τρίτη (στη θέση του ο Τριστάν) ο Καμάτσο δε θα άντεχε άλλη απώλεια πριν την πρεμιέρα. Πολλή καλό είναι το κλίμα που επικρατεί στη Σλοβενία αφού η ομάδα βρίσκεται στο μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού αλλά και αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν. Ο Κάτανετς δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας του ενώ επισήμανε το γεγονός ότι οι εναλλακτικές λύσεις που έχει στη διάθεσή του ίσως αποτελέσουν το κρυφό χαρτί των Σλοβένων.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ-ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ

Χωρίς τον τιμωρημένο Σιλαβέρτ στη βασική ενδεκάδα η Παρουαγουάη με ορόσημο την αξιόλογη πορεία στη Γαλλία ξεκινάει τους αγώνες της κόντρα στη θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου τη Νότιο Αφρική. Οι Παρογουανοί που πραγματοποίησαν σπουδαία πορεία στα προκριματικά στηρίζουν πολλά στην παρουσία στο πάγκο του Τζέζαρε Μαλντίνι που αντικατέστησε τον έτσι και αλλιώς επιτυχημένο Μαρκαριάρ. Πάντως ο Ιταλός τεχνικός δε θα έχει στο πρώτο αγώνα ούτε τον Κάρλος Παρέντες που τραυματίστηκε στην προπόνηση. Χωρίς άγχος και αποφασισμένοι να παλέψουν για το καλύτερο είναι οι Νοτιοαφρικανοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ