Σάββατο 1 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Νέα επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.-

Τίποτα δεν είναι δυνατόν να μείνει ανεκμετάλλευτο, ούτε καν ο σάλος από τις αποκαλύψεις που «απειλούσε» ακόμη και τα κεφάλια ανώτατων αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης. Ετσι, δύο μέρες μετά την ανακοίνωση της αναδιοργάνωσης του FBI και μόλις 24 ώρες μετά την πρωτοφανή «ομολογία» του επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Πληροφοριών, Ρόμπερτ Μίλερ, ότι πιθανώς το FBI θα μπορούσε να προλάβει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοινώνει τα νέα μέτρα και τις εξαιρετικά διευρυμένες εξουσίες του FBI που πλέον δικαιούται και υποχρεώνονται να παρακολουθούν τους πάντες και τα πάντα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Τζον Ασκροφτ, οι νέες κατευθύνσεις που τίθενται για το FBI αφορούν μέτρα αποκλειστικά κατά της τρομοκρατίας και οι διευρυμένες εξουσίες αφορούν αποκλειστικά στην παρακολούθηση εντός της επικράτειας των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς πια οι πράκτορες του FBI θα μπορούν να παρακολουθούν φυσικά πρόσωπα, οργανώσεις και οργανισμούς ακόμη και εκδηλώσεις χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν στοιχεία εάν ένα έγκλημα έχει ή ενδέχεται να πραγματοποιηθεί. Μεγάλο βάρος σύμφωνα με το Ασκροφτ θα δοθεί και στη συνεχή παρακολούθηση του Διαδικτύου.

Παράλληλα, το FBI ανακοίνωσε μία ακόμη προειδοποίηση όχι για επικείμενο χτύπημα, αλλά... ότι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα μπορεί να έχουν στην κατοχή τους πυραύλους εδάφους-αέρος τύπου Στίγκερ! Πρόκειται για την τελευταία μιας σειράς προειδοποιήσεων που δημοσιοποιεί το FBI για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα, με τη διευκρίνιση αυτή τη φορά ότι δεν έχει συγκεκριμένες πληροφορίες πως η Αλ Κάιντα σχεδιάζει να πλήξει αμερικανικό αεροσκάφος...

Σύμφωνα με τους αμερικανούς αξιωματούχους, η προειδοποίηση αυτή κρίθηκε αναγκαία μετά την ανακάλυψη τμημάτων ενός πυραύλους Στίγκερ κοντά στην Αεροπορική Βάση Πρίγκιπας Σουλτάν, στη Σαουδική Αραβία. Υπενθυμίζεται πάντως, ότι οι ΗΠΑ στη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 προμήθευσαν με αντιαεροπορικούς πυραύλους Στίγκερ τους ισλαμιστές αντάρτες που πολεμούσαν στο Αφγανιστάν εναντίον των σοβιετικών δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ