Πέμπτη 6 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 61
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΧΤΕΣΙΝΑ ΜΑΤΣ
Ξεχώρισαν ΗΠΑ - Ρωσία

Με τη δεύτερη έκπληξη της διοργάνωσης, συνεχίστηκε χτες το Μουντιάλ. Οι ΗΠΑ καθήλωσαν την Πορτογαλία (3-2) και πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας. Από την άλλη, μικρότερη βεληνεκούς ήταν η ισοπαλία της Γερμανίας με το Εϊρε (1-1), ενώ σαφώς πιο εύκολα ήταν τα πράγματα για τη Ρωσία που επικράτησε με 2-0 της Τυνησίας.

ΗΠΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 3-2

Ενα ιδανικό ξεκίνημα ήταν αρκετό για τις ΗΠΑ να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη στον Δ' Ομιλο. Οι παίκτες του Μπρους Αρίνα χρειάστηκαν 36' για να κάνουν ό,τι θέλουν την ήδη ανύπαρκτη άμυνα των Πορτογάλων. Παράλληλα, τα τέρματα των Ο' Μπράιαν (4'), Ζορζ Κόστα (αυτογκόλ 29') και ΜακΜπράιντ (36') ήταν αρκετά να τους δώσουν αρκετά νωρίς τη διαφορά ασφαλείας που ήθελαν.

Στην αντίπερα όχθη, οι Πορτογάλοι έδειξαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν την ανατροπή. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν αρχικά στο 39' με τον Μπέντο και στο 71' χάρη στο αυτογκόλ του Εϊνγκους.

ΗΠΑ: Φρίντελ, Χέιντουκ, Μαστρένι, Αγκους, Σάνε, Πόουπ (80' Λαμόσα), Ο' Μπράιαν, Στιούαρτ (46' Τζόουνς), Μπίσλεϊ, Ντόνοβαν (75' Μουρ), ΜακΜπράιντ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Βίτορ Μπάια, Ζόρζε Κόστα (74' Αντράδε), Μπέτο, Κόουτο, Ρούι Ζόρζε (69' Μπέντο), Πέτιτ, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, Ρούι Κόστα (78' Νούνο Γκόμεζ), Φίγκο, Ζοάο Πίντο, Παουλέτα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΕΪΡΕ 1-1

Μπορεί η Γερμανία να πέτυχε μια μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα, όμως τώρα τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευχάριστα για αυτούς. Το χτεσινό 1-1 με το Εϊρε ήταν άλλη μια έκπληξη ειδικά με τον τρόπο που ήρθε.

Τα «πάντσερ», μπήκαν αρκετά δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 18' ο Κλόζε άνοιξε το σκορ. Στην επανάληψη, οι Ιρλανδοί πέρασαν στην αντεπίθεση. Ο Καν έσωσε την εστία του αρκετές φορές, χωρίς όμως να τα καταφέρει και στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν η κεφαλιά του Κιν κατέληξε στα δίχτυα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Καν, Λίνκε, Ράμελοφ, Μέτζελντερ, Φρινγκς, Χάμαν, Σνάιντερ (88' Γέρεμις), Μπάλακ, Τσίγκε, Κλόζε (85' Μπόντε), Γιάνκερ (75' Μπίρχοφ).

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Γκίβεν, Κέλι (73' Κουίν), Μπριν, Στόντον (87' Κάνιγχαμ), Χαρτ (73' Ριντ), Φίναν, Χόλαντ, Κίνσελα, Κιλμπέιν, Νταφ, Κιν.

ΡΩΣΙΑ - ΤΥΝΗΣΙΑ 2-0

Χωρίς να συναντήσει πολλά προβλήματα, η Ρωσία επικράτησε της Τυνησίας με 2-0 για τον Θ' Ομιλο και βρίσκεται στην πρώτη θέση. Αντίθετα, οι Τυνήσιοι με την ήττα τους θα επιζητήσουν τους βαθμούς που χρειάζονται στις προσεχείς αναμετρήσεις.

Οι Ρώσοι, κατάφεραν να πανηγυρίσουν δύο τέρματα σε τέσσερα λεπτά (59' Τίτοφ και 63' Καρπίν με πέναλτι) και ολοκληρώσουν με επιτυχία την πρώτη αποστολή τους.

ΡΩΣΙΑ: Νιγματούλιν, Κοφτούν, Νικιφόροφ, Σολομάτιν, Σεμσόφ (46' Κοκλόφ), Ονόπκο, Καρπίν, Τιτόφ, Μπεσάστνικι (55' Σιτσέφ), Πιμένοφ, Ισμαΐλοφ (78' Αλενίτσεφ).

ΤΥΝΗΣΙΑ: Μπουμνιζέλ, Μπαντρά (84' Ζιτουνί), Μκάχερ, Ζαζίρι Τραμπέλσι, Γκαμπσί (67' Μαντεμπί), Σελίμι (67' Σελίμι), Μπουζέν, Μπουαζίζι, Ζαϊντι, Ασίρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ