Πέμπτη 6 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 61
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 79-70
Οι... αετοί της κορυφής

Αυτόν τον πανηγυρισμό τον περίμενε αρκετό καιρό ο Μιχάλης Κακιούζης

Sportidea

Αυτόν τον πανηγυρισμό τον περίμενε αρκετό καιρό ο Μιχάλης Κακιούζης
Αυτό το ραντεβού το περίμενε 32 χρόνια η ΑΕΚ. Και σίγουρα δεν ήταν διατεθειμένη να το αφήσει να πάει χαμένο... Ακόμα και όταν τα πράγματα στη διαδικασία των πλέι οφ δυσκόλεψαν επικίνδυνα για αυτήν (2-0 νίκες του Ολυμπιακού) απέδειξε πόσο ήθελε να είναι παρούσα στην ιστορική στιγμή. Ακόμα και χθες, στο ΟΑΚΑ, όταν η διαφορά των +17 πόντων μετατράπηκε σε -3 γι' αυτήν, δεν πτοήθηκε. Από χθες η ΑΕΚ είναι η φετινή πρωταθλήτρια Ελλάδας επικρατώντας του Ολυμπιακού με 79-70 στον πέμπτο και πιο συγκλονιστικό τελικό. Αυτό ήταν το 8ο πρωτάθλημα στην ιστορία της Ενωσης και το πρώτο της από καταβολής Α1, που ξαναμπήκε πλέον μετά από απουσία τριών και πλέον δεκαετιών στο πάνθεων των επιτυχιών. Σημειώνεται ότι οι επιτυχίες για τους «κιτρινόμαυρους» δε σταματούν εδώ, αφού για πρώτη φορά ο πρωταθλητής στέφεται με ανατροπή του 2-0 στις νίκες.

Συγκλονιστικός τελικός

Στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο, η ατμόσφαιρα που είχαν στήσει οι οπαδοί της προϊδέαζε για μια μεγάλη φιέστα, ενώ παράλληλα έδωσε την απαιτούμενη ώθηση στου παίκτες της ΑΕΚ στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, που προηγήθηκαν με 12-4 στο 5`. Παρ' όλα αυτά η είσοδος του Ρισασέ στον αγώνα για τον Ολυμπιακό βελτίωσε την επίθεση των «ερυθρολεύκων» που έκλεισαν το δεκάλεπτο μόλις δυο πόντους πίσω (16-14). Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου έβαλε στο παρκέ τον Νίκο Χατζή και με σπουδαία άμυνα περιόρισε τον Ρισασέ, ενώ σε συνδυασμό και με την απόδοση των Κακιούζη Ντικούδη έφεραν την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ (40-28 στο 17`) και 43-31 στο ημίχρονο. Ομως τα πάντα άλλαξαν στο τρίτο δεκάλεπτο. Το χαλάρωμα των γηπεδούχων στην άμυνα, αλλά και το... ξύπνημα του Μίλαν Τόμιτς που σημείωσε 13 πόντους εκ των οποίων 4 τρίποντα έφερε τους φιλοξενουμένους σε απόσταση αναπνοής (56-51) 10` πριν το φινάλε. Στην τελευταία περίοδο ο αγώνας ήταν πραγματικό ντέρμπι με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Ομως και πάλι ο Χατζής έδωσε «αέρα» 5 πόντων στην ομάδα του (73-68) 70'' πριν το τέλος του παιχνιδιού, ανοίγοντας το δρόμο προς τον τίτλο. Ο εκνευρισμός, αλλά και η κούραση των παικτών του Ολυμπιακού από την υπερπροσπάθεια που έκαναν στην επανάληψη φάνηκε να σταματάει τα όνειρά τους για κατάκτηση του τροπαίου.

ΑΕΚ: Ζήσης 2, Κακιούζης 12 (2), Χόλντεν (12), Ντικούδης 23 (1), Χατζής 20 (3), Μπετς 3, Κικίλιας, Μπιλμπά 4, Παντελιάδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τόμιτς 15 (4), Αμανατίδης 11, Ντε Μιγκέλ 10, Παπανικολάου 7, Μπουντούρης 3 (1), Ρισασέ 17 (4), Φέμερλινγκ 2, Νικαγκμπάτζε 5 (1), Παπαλουκάς 1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ