Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 89
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΜΗΣ ΓΚΙΩΝΗΣ
Ελευθερία είναι η ανυπόταχτη στάση ζωής

Στην Παραλία της Χαλκίδας μίλησε χτες ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, σε εκδήλωση στο πλαίσιο της δίμηνης καμπάνιας της Οργάνωσης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Τις αξίες της συλλογικότητας, του αγώνα για μια άλλη κοινωνία, για μια ελεύθερη ζωή, αντέταξε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης, απέναντι στη ναρκω-κουλτούρα και τη ναρκω-υποταγή, μιλώντας χτες το βράδυ σε εκδήλωση της Οργάνωσης στην Παραλία της Χαλκίδας. Η εκδήλωση εντασσόταν στο πλαίσιο της δίμηνης πολιτικής δράσης της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και περιλάμβανε ακόμα συναυλίες από ερασιτεχνικά ροκ συγκροτήματα, ενώ ο κόσμος κι ιδιαίτερα οι νέοι που συμμετείχαν έφτιαξαν ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Την πολιτική της βίας, του αυταρχισμού και της καταστολής απέναντι σ' όσους αγωνίζονται σύνδεσε στην αρχή της ομιλίας του ο Γραμματέας της ΚΝΕ με τα κηρύγματα υποταγής που εκπορεύονται από τα ίδια κέντρα, ενώ στη συνέχεια τεκμηρίωσε τη θέση της ΚΝΕ ενάντια στη «νάρκωση» των συνειδήσεων από κάθε είδους εξαρτησιογόνες ουσίες.

Στάθηκε ιδιαίτερα στις αιτίες του προβλήματος των ναρκωτικών και στις διεξόδους, τονίζοντας: «Οσο κι αν θέλουν να μας περιορίσουν την κοινωνικότητα, να μας κάνουν μοναχικούς, ατομικούς εξερευνητές της φυγής δε μας πείθουν. Γιατί έχουμε τη γνώση και την ικανότητα να κρίνουμε την πραγματικότητα, αλλά και τη δυνατότητα να την αλλάξουμε. Ξέρουμε ότι τα προβλήματα, τα αδιέξοδα, η σαπίλα που χαρακτηρίζει την κοινωνία μας έχουν όνομα, είναι ο καπιταλισμός, με τη λογική του "όπου βασιλεύει το κέρδος περισσεύει ο άνθρωπος". Γι' αυτό και καλούμε τη νεολαία να επιλέξει συνειδητά την πάλη για την ανατροπή του και όχι το δρόμο της φυγής».

Κάλεσε «στον αντίποδα της μιζέριας, της αποξένωσης, της φυγής, να φτιάξουμε τη ζωή μας στα μέτρα των αναγκών μας», γιατί «μπορούμε και πρέπει να είμαστε λεύτεροι. Ελευθερία δεν είναι να διαλέγεις αν θα πάρεις ή όχι ναρκωτικά, όπως μας λένε».

«Η δική μας ελευθερία - κατέληξε - έχει όνομα, σκοπό και στόχο. Είναι η συνειδητοποίηση της ανάγκης της πάλης για συνολικές αλλαγές, για μια άλλη κοινωνία, για μια λαϊκή εξουσία, για το σοσιαλισμό. Η δική μας ελευθερία μπορεί να κρίνει την πραγματικότητα, αλλά και να την αλλάξει. Είναι η αισιοδοξία για το ξεπέρασμα των αδιεξόδων, που υπάρχουν μόνο όταν σταματά ο αγώνας, η ανυπόταχτη στάση ζωής. Η δική μας ελευθερία είναι η συλλογική δράση, οι σχέσεις που στηρίζονται στους κοινούς αγώνες, στα κοινά οράματα, στη συντροφικότητα».

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις της ΚΝΕ ενάντια στα ναρκωτικά που πραγματοποιούνται σήμερα είναι:

  • Στα Γιάννενα, στη Φοιτητική Εστία της Δόμπολης, στις 8 το βράδυ, θα προβληθεί ταινία και θα ακολουθήσει συζήτηση, όπου θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Στο δημαρχείο του Αϊ-Ματθιά Κέρκυρας, στις 7 μ.μ., θα μιλήσει η Ελίνα Χαιρικάκη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Ο Εργατικός Τομέας κι ο Τομέας Κατάρτισης - Υγείας της Οργάνωσης Πειραιά της ΚΝΕ διοργανώνουν σύσκεψη στις 6.30 μ.μ., όπου θα μιλήσει η Αγγελική Γκούσκου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Στο Αλσος Βεΐκου, στο Γαλάτσι, στις 6.30 μ.μ., θα γίνει συζήτηση και θα διεξαχθεί τουρνουά μπάσκετ.
  • Στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς, στις 8 μ.μ., θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ.

Το καραβάνι ενημέρωσης της ΚΝΕ στις Δυτικές Συνοικίες Θεσσαλονίκης σταθμεύει σήμερα στις Συκιές στο «Μαύρο Γάτο» κι αύριο Κυριακή στα γήπεδα του Αγίου Παύλου. Πρόκειται για μαζικές εξορμήσεις ενημέρωσης που ξεκινούν μετά τις 6 το απόγευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ