Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 100
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Ευρωπαϊκή... μονομαχία

Συναρπαστικές και πολύ ενδιαφέρουσες αναμένεται να είναι οι σημερινές αναμετρήσεις στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 17ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Ωστόσο, η μάχη της Ιταλίας με την Κροατία προβλέπεται να τραβήξει τα περισσότερα βλέμματα, αφού αν η ομάδα του Τζιοβάνι Τραπατόνι επικρατήσει, τότε θα εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή οι Κροάτες πετύχουν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση, τότε ο 7ος Ομιλος παίρνει... φωτιά.

ΙΤΑΛΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ

Με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τους δώσει το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης, οι Ιταλοί αντιμετωπίζουν σήμερα τους Κροάτες. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «σκουάντρα αντζούρα» χτες ήταν αρκετά προβληματισμένος, αφού δεν ήξερε αν θα έχει στη διάθεσή του για τη σημαντική αναμέτρηση τον Πάολο Μαλντίνι. Ο αμυντικός της Μίλαν τραυματίστηκε στον αστράγαλο και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Οσον αφορά στους Κροάτες, στο μυαλό τους έχουν μόνο ένα αποτέλεσμα και δεν είναι άλλο από τη νίκη. Σε αντίθετη περίπτωση θα προκριθούν μόνο με... θαύμα.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΚΙΝΑ

Τη νίκη με την καλή εμφάνιση προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αγχωτική επικράτηση κόντρα στην Τουρκία ψάχνει σήμερα η Βραζιλία με αντίπαλο την Κίνα. Οι Βραζιλιάνοι αν και δεν υποτιμούν τους Κινέζους, θεωρούν πώς δε θα δυσκολευτούν να κάμψουν την αντίσταση της ασιατικής ομάδας και να πάρουν τους τρεις βαθμούς που θα τους «σφραγίσουν» το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ωστόσο αναμένεται να παρουσιαστούν προσεχτικοί στο παιχνίδι τους ώστε να μην κάνουν τα εύκολα δύσκολα. Μάλιστα ο τεχνικός της Βραζιλίας, Λουίς Φελίπε Σκολάρι Σκολάρι, ανέφερε πώς δεν «μπαίνει» στη λογική των συμπατριωτών του, ότι το αυριανό ματς με την Κίνα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και συνέστησε στους παίχτες του προσοχή. Από τους Κινέζους θα λείψουν δυο βασικοί παίκτες που έχουν ευρωπαϊκή εμπειρία, οι Φαν Ζιγί και Ζουν Σιχάι, που τραυματίστηκαν στην πρεμιέρα.

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Με το ντέρμπι των «αδυνάτων» πέφτει σήμερα η αυλαία της 2ης αγωνιστικής για το 2ο Ομιλο. Η Νότια Αφρική κοντράρεται με τη Σλοβενία, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται ενδιαφέρον αφού οι δύο ομάδες είναι σχεδόν ισοδύναμες. Πάντως, οι Αφρικάνοι θεωρείται ότι έχουν ένα πλεονέκτημα παραπάνω και δεν είναι άλλο από την ηρεμία στο... στρατόπεδό τους. Οι Σλοβένοι μετά την αναταραχή που προκάλεσε η κόντρα Ζάχοβιτς - Κάτανετς, θα αναζητήσουν σήμερα τη... λύτρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ