Τετάρτη 12 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ψηφίστηκε το αρχαιολογικό νομοσχέδιο

Ψηφίστηκε χτες στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά στο νέο πλαίσιο για την προστασία των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα. Το ΚΚΕ ψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο, όμως ο εισηγητής του Γιώργος Χουρμουζιάδης άσκησε κριτική, αναφερόμενος ιδιαίτερα στις ευθύνες του κράτους.

«Η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς παραμένει αποκλειστική υποχρέωση της πολιτείας και συγκεκριμένα του υπουργείου Πολιτισμού», επισήμανε στην παρέμβασή του χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ. Παράλληλα, τάχθηκε κατά των κάθε λογής ενισχύσεων της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, λέγοντας ότι είναι αντίθετος στο «να εισάγονται κατηγορίες κατοχής, με βάση την οικονομική επιφάνεια του ιδιοκτήτη». Ζήτησε «να ισχύσει ένας γενικός χαρακτηρισμός που να περιγράφει τάσεις που θα λειτουργούν προς την κατάργηση αυτού του χαρακτηρισμού» αφού στις λεγόμενες συλλογές «κυριαρχεί η πρόθεση της επένδυσης» και πρόκειται για μια «ιδιότυπη, άκρως κερδοφόρα και αντισυνταγματική δραστηριότητα».

Επίσης εκτίμησε συνολικά ότι οδηγούμαστε σε μια «ραγδαία ανάπτυξη της αγοράς πολιτιστικών αγαθών», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η χώρα μας έχει εξαγωγικό ρόλο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ