Τετάρτη 12 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για τα παιδιά της Παλαιστίνης

Γλυκερία
Γλυκερία
Στα παιδιά της Παλαιστίνης, που τα πληγώνει η ισραηλινή βαρβαρότητα, αφιερώνεται η συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και με αφιλοκερδή συμμετοχή των Γιώργου Νταλάρα, Γλυκερίας, Γεράσιμου Ανδρεάτου, Δημήτρη Μπάση και της λαϊκής ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (9 μ.μ.), στο «Κατράκειο» Νίκαιας. Η συναυλία, που στηρίζεται από τους δήμους Νίκαιας, Περάματος, Κερατσινίου, Κορυδαλλού, Δραπετσώνας και Ρέντη, διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βρεφονηπιαγωγών ΤΕΙ και την «Πειραιώς Πολιτεία». Τα έσοδά της θα διατεθούν στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» για τα παιδιά της Παλαιστίνης. Παράλληλα, διοργανώνεται πανελλαδική έκθεση ζωγραφικής με θέμα: «Τα παιδιά της Ελλάδας στέλνουν μηνύματα αγάπης και φιλίας στα παιδιά όλου του κόσμου» (συμμετείχαν 10.550 παιδιά). Είναι αυτά, που «ζωγραφίζοντας» με λόγια το «πορτρέτο» του Μ. Θεοδωράκη μιλούν για ένα «μεγάλο δημιουργό, που όταν οι άνθρωποι ακούνε τα τραγούδια του θέλουν να κάνουν κάτι καλό».

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Γ. Νταλάρας αναφέρθηκε στην «ανάγκη να μη σταματήσουν εδώ οι αγώνες και οι αγωνίες των Ελλήνων για το μέλλον του παλαιστινιακού λαού. Το κύριο, που πρέπει πάντα να τονίζεται, είναι να δημιουργηθεί, να επισημοποιηθεί το κράτος της Παλαιστίνης». Ο δημοφιλής ερμηνευτής τόνισε ότι «ασκούνται πιέσεις για να πέσουν οι τόνοι στο Παλαιστινιακό. Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποιες εκδηλώσεις, οι οποίες, όμως, δεν έγιναν γιατί ασκήθηκαν πιέσεις», είπε ο Γ. Νταλάρας, χωρίς όμως να διευκρινίσει την προέλευση αυτών των πιέσεων. «Πηγαίνετε», απάντησε, «λίγους μήνες πιο μπροστά να δείτε πόσοι καλλιτέχνες ήθελαν να συμμετέχουν και πόσοι σταμάτησαν. Οταν παίρνεις το μέρος κάποιου, ο αντίπαλος διαμαρτύρεται. Ο αντίπαλος είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικός, όμως ο πόλεμος είναι πόλεμος. Και δεν μπορούμε να μιλάμε για ειρήνη, αν δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Εδώ υπάρχει κατάφωρη παραβίαση του δικαίου».

Ο Γ. Νταλάρας κατήγγειλε ότι «ασκούνται πιέσεις για να πέσουν οι τόνοι στο Παλαιστινιακό»
Ο Γ. Νταλάρας κατήγγειλε ότι «ασκούνται πιέσεις για να πέσουν οι τόνοι στο Παλαιστινιακό»
«Στην Ελλάδα έχουμε ακόμα ελπίδα», είπε η Γλυκερία, ενώ οι Δ. Μπάσης και Γ. Ανδρεάτος μίλησαν για το καθήκον των καλλιτεχνών να στηρίζουν τέτοιους σκοπούς. Εισιτήρια προπωλούνται στα δισκοπωλεία «Μετρόπολις», στους πέντε Δήμους, στην «Πειραιώς Πολιτεία» (Π. Ράλλη 462) και στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βρεφονηπιαγωγών ΤΕΙ (Μάρνη 10, τηλ. 010 82.39.503).

Ταινίες για την Παλαιστίνη

Συνεχίζονται σήμερα και θα ολοκληρωθούν αύριο στον κινηματογράφο «Τριανόν» οι προβολές του αφιερώματος στον Παλαιστινιακό Κινηματογράφο. Οι προβολές συνοδεύονται με συναυλίες παραδοσιακής μουσικής και τραγουδιών των Παλαιστινίων, ενώ το κοινό μπορεί να δει, στην έκθεση φωτογραφίας που λειτουργεί σε χώρο του κινηματογράφου, τα ανείπωτα πάθη του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού από το καταπιεστικό και δολοφονικό κράτος του Ισραήλ. Να σημειώσουμε ότι με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η ημερίδα με θέμα «Ιστορία και εσχατολογία», με ομιλητές τους Αλ. Κούτση, Θ. Στοφορόπουλο, Λ. Αποσκίτη, Χαμπίμπ Μπουλούς, Ντίμα Αμπούρ - Γκους (υπεύθυνη του Παλαιστινιακού Κέντρου Παραγωγής Ταινιών) και τον σκηνοθέτη Δ. Θέο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ