Τετάρτη 12 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΑΜΕΡΟΥΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ 0-2
Μίλησε η εμπειρία

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα, η Γερμανία επικράτησε του Καμερούν με 2-0 για την 3η αγωνιστική του Ε' Ομίλου. Τα «πάντσερ», μπορεί να αγωνίζονταν από το 40' με έναν παίκτη λιγότερο, όμως στην επανάληψη, με την είσοδο του Μπόντε στον αγωνιστικό χώρο να βρουν τα ανοίγματα και να πάρουν τη σημαντική νίκη που τους έδωσε και το εισιτήριο για τη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Οι δυνατές μονομαχίες και οι πολλές κάρτες ήταν χαρακτηριστικά του πρώτου ημιχρόνου. Οι Γερμανοί μπήκαν δυνατά στον αγώνα, ενώ από την άλλη οι Αφρικανοί παρατάχθηκαν με αμυντικογενές σύστημα στοχεύοντας στις αντεπιθέσεις. Ετσι αρκετές φορές εκμεταλλευόμενοι και την ταχύτητά τους βρήκαν τους διαδρόμους, χωρίς όμως να τους αξιοποιήσουν με κάποιο γκολ. Αλλες φορές οι λανθασμένες επιλογές και άλλες η παρουσία του Ολιβερ Καν τελείωναν τις φάσεις για τους αξιόμαχους Καμερουνέζους. Σε μια από τις φάσεις που δημιούργησαν, πέντε λεπτά πριν τη λήξη του α' μέρους, ο Ράμελοφ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα έξω από την περιοχή και αποβλήθηκε.

Στην επανάληψη, ο Ρούντι Φέλερ πέρασε στο παιχνίδι τον Μπόντε, που ήταν και ο σκόρερ του πρώτου τέρματος (50'). Οι αντίπαλοί τους προσπάθησαν να ισοφαρίσουν όμως ο Καν έκανε πολύ καλά τη δουλιά του, σταματώντας τις προσπάθειές τους. Ετσι, τα «πάντσερ», στο 80' κατάφεραν να... τελειώσουν τον αγώνα χάρη στο τέρμα του συνήθη ύποπτου Κλόζε που διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Ας σημειωθεί ότι και το Καμερούν τελείωσε με 10 παίκτες τον αγώνα, καθώς αποβλήθηκε ο Σούφο.

Καμερούν: Αλιούμ, Τσατό (53' Σούφο), Βόμε, Σονγκ, Καλά, Γκέρεμι, Φοέ, Λαουρέν, Ολέμπε (64' Κόμε), Μπομά (81' Γιομπ), Ετό.

Γερμανία: Καν, Ράμελοφ, Λίνκε, Μέτσελντερ, Τσίγκε, Χάμαν, Σνάιντερ (80' Γέρεμις), Μπάλακ, Φρινγκς, Γιάνκερ (46' Μπόντε), Κλόζε (85' Νόιβιλ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ